Fra uskøn ramme til fin lille bakke

Lørdag formiddag besøgte jeg Bonderosen, i den fine, nye, omend midlertidige strøgbutik i Kjellerup – for at se butikken og for at købe kalkmaling. Det er ikke noget, man skal løbe tør for…

Jeg kiggede længe på alle de skønne ting i den romantiske og rustikke stil, og jeg sugede inspiration til mig. Pliiing sagde det i idebanken, når endnu en ide dryssede ned oven i de andre. ‘Man kunne jo stille det der og den der – og bruge den til det, og hvis man flyttede den der, kunne den der’ – og så videre og så videre.

Blandt andet faldt jeg for de søde, små bakker, der stod flere steder i butikken, pyntet med blomster og lys. Bakker med spejle i bunden og bakker med billeder under glas. Små rammer, der var lavet om til små bakker.

Pliiing, sagde det ekstrahøjt. På vej hjem kørte jeg forbi Aarhusklunsernes store rodebutik i Lading. På jagt efter en ramme i den rigtige facon, så jeg også kunne lave mig en lille bakke.

Det lykkedes. Jeg fandt en med et fint kantmønster – så pyt med, at den var af plastic og skriggrøn med guldkanter. Kalkmaling dækker fortidens synder.

Billedet under glasset er fra en papirserviet med et gammelt, fransk menukort. Det var noget bedre end det sentimentale billede af et barn med en tåre på kinden, der prydede den oprindelige, skriggrønne ramme…

De små blomsterdekorationer er et ‘udkast’ til bordpynt. Vi skal have stor brunch næste weekend, hvor jeg gerne vil pynte med noget af alt det, haven og naturen byder på lige nu. Pynten må ikke fylde alverden, så dekorationer i snapseglas bliver det.

De er inspireret af de små adventsdekorationer, jeg så hos Anettes Flora, da jeg var på julekursus sidste år.

Hvor er jeg glad og taknemmelig for mine søde og inspirerende havevenner.

God regntung mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Fra uskøn ramme til fin lille bakke”

 1. Det ser virkelig fint ud. Må man spørge, hvor du får en gammel fransk menu fra? En genbrugsforretning måske?
  Mvh Jette

  Like

 2. Hej Karen. Flot forvandling af rammen 🙂 og da helt genialt med de små bordpynt i snapseglas. Den vil jeg virkelig skrive mig bag øret.
  Men hvad er kalkmaling ? Jeg kender kun kalk til at kalke huse og kirker med 🙂

  Like

  1. Tak i lige måde, Lone. Jeg tænkte faktisk på dig, da jeg stod der og malede. Tænkte nok, at det var en ide, du også kunne brug – hvis du ikke allerede har gjort det 🙂
   Knus og kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: