Lidt mere rustende jern

Egentlig skulle jeg bare hente lidt flere nematoder til sneglebekæmpelse, da jeg besøgte Zinkbakken forleden. Men… så let går det aldrig, vel? Rygrad som en regnorm – let at friste. Især når det gælder rustent jern.

Jeg fik jo lige lov at komme en tur med ud på lageret og se på vinternyhederne.Der var mange fine sager. Små hjerteformede højbede til dekorationer eller til bare at stille et sted – ved hoveddøren? Smukke, flettede jernkurve til fugleæbler – både på spyd og til at hænge op. Og så de to hjerter her. De måtte altså med hjem med det samme.

Selve hjerterne er lige store, men spyddene har forskellig højde, så de kan stå forskudt for hinanden. En fin velkomst, når man kører ind ad indkørslen, hvor de giver en hjerteformet ramme til udsigten og pavillonen.

Ja, vi har da efterhånden en del jern i haven. Der er spejlbassinet i skovhaven.

Den smukke jernkurv fra Anettes Flora.

Jernkrukken fra Blomsten og Krukken i Mariager, som jeg fik i fødselsdags/julegave.

Og ikke mindst højbedene i køkkenhaven, der er begyndt at ruste, som de skal.

Men vi har også en stor have. Der er plads, uden det bliver for tuttenuttet. Og det rustne visner ikke om vinteren.

Nu, hvor bladene drysser fra ahorntræerne, og kastanjer falder ned fra det store, gamle kastanjetræ, er det, jeg begynder at tænke efterårs- og vintertanker. For selvom det bliver vinter, skal der stadig være noget kønt at se på derude, hvor alt det grønne sover.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

10 kommentarer til “Lidt mere rustende jern”

 1. Uha jeg har jo også en svaghed for gammelt rustent jern, så tør da slet ikke kigge på deres hjemmeside. Det ser godt ud det hele.

  Like

   1. Ha ha jeg er ikke let at omvende på det punkt, men at købe gaver til mig selv kan jeg godt finde på, så får jeg lige det jeg ønsker mig.

    Like

 2. Jerni haven har en dragende effekt på mig. Jeg er sikker på,at var det mig der kom til butikken ville jeg også med ét få behov for en masser. Det er smukke ting du har ,kuven fra Anette er ritig flot og kan anvendes til mange ting. Sådan et spejlbassin må på ønskesedlen,den er bare smuk,men den står også godt der hvor I har sat den. Det er skøn med masser af plads ,så det hele ikke bliver “klemt”. Hygge herfra med ønsket om en dejlig dag.

  Like

  1. Det er den solide og alligevel lette effekt, der drager, tror jeg 🙂 Du må ind og kigge på nettet – man kan jo altid ønske sig jern i fødselsdagsgave eller til jul… Jeg tror, Zinkbakken har lagt det hele på nettet nu…
   Også en dejlig dag til dig 🙂

   Like

 3. Kære Karen.
  Det er flotte jernting, du har. Og nyligt har anskaffet 🙂 Du er god til at anvende det, og de to velkomsthjerter gør sig rigtig godt foran den mageløse udsigt. Og du kan glæde dig over dem, hver gang du kommer hjem.
  Jern er smukt, fordi det ældes på en særlig rustik måde, synes jeg. Jeg har både jern og zink, men er nok mest til det tunge jern.
  Mange hilsener, Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.