Så er det nu

Det er den tid igen. Tid til at bestille kød til efterårets simreretter, til vinterens supper, til oksemørbraden til nytårsaften.

Til hverdagens kødsovs og chili con carne. Hakkebøfferne. Roastbeef i sandwichen. Osso buco. Oksebryst med peberrod. Vitello Tonnato. Grillbøfferne til sommer.

Hvis du i stedet for at gå i supermarkedet vil gå i fryseren, er det er nu, du skal bestille oksekød hos os.

Oksekød med fokus på dyrevelfærd og kødkvalitet.

 

De fem smukke Charolais’er, der har græsset på vores græsmarker siden foråret, løbet op og ned ad bakkerne, fået muskler og nydt livet i skyggen under træerne ved bækken, er nu ved at være klar. De har haft det godt, har fået omsorg og godbidder – og mest af alt masser af plads og masser af græs.

Man siger, at kød fra græsfodrede dyr er sundere, fordi det har et højt indhold af de flerumættede fedtsyrer omega-6 og omega-3.

Vi får slagtet den 13. november, og kødet er klar til afhentning hos Aidt Slagtehus 16 dage senere, fredag den 30. november.

Der bruges ikke kunstige modningsmetoder. Kødet er det, der hedder krogmodnet. På den gammeldags facon.

Kødet bliver leveret, som du ser på billederne. Pakket i poser, klar til frysning. Det er kun hakkekødet, du selv skal fordele i mindre portioner, før du fryser det. Husk at klappe pakkerne flade, så de fylder mindst muligt i fryseren

Og hvor store portioner er det så, vi sælger ad gangen?

Du kan bestille fra et helt dyr og ned til en ottendedel. Et helt dyr vejer nok 300 kg på krogen, som det hedder. Prisen er 70 kr. pr. kg på krogen.

Det er vores erfaring, at de fleste førstegangskøbere bestiller en ottendedel. Året efter, hvor de fandt ud af, at de løb tør for kød ret hurtigt, bestiller de en kvart. Husk – det skal jo strække helt til næste november.

Du kan bestille på:

dalsgaard.dexter@gmail.com – eller på telefon: 6049 6467

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Så er det nu”

  1. Det er da ellers et godt tilbud, du har der. Vi er ‘desværre’ kun to, der ikke spiser ret meget kød, så selv en ottendedel vil være for meget. Vi køber i stedet løbende lidt kød fra kvæget, der græsser i Mols Bjerge. Det er nok næsten lige så godt som jeres. Forhåbentlig er der mange, der kaster sig over tilbuddet. Godt kød fra glade dyr er nemlig god spise.
    Mange hilsner, Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.