Små pandekager med squash

Endnu en ny opskrift med squash: små, lækre pandekager i brunchstørrelse med revet squash og løg.

De kan bruges til brunchen med røræg og bacon. Eller til nippemaden en fredag aften. For eksempel sammen med tørrede og friske tomater.

Eller med rejer og citrondip.

Eller præcis, som du har lyst.

Du skal bruge:
150 g mel
2,5 dl mælk
1 æg
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1 nip sukker
Friskkværnet peber
200 g squash – uden kerner, hvis squashen er meget stor
1 revet løg

Bland mel, salt, sukker og bagepulver. Rør mælken i og pisk, til dejen er jævn. Pisk ægget i.

Riv squash og løg på den grove side af rivejernet.

Vrid vandet ud af squashen ligesom i opskriften på squashdeller og bland de revne squash og løg i pandekagedejen.

Steg små klatter på panden i smør (eller som jeg gjorde: i det der vaffeljern med de udskiftelige plader – de bliver så fint runde).

Opskriften her er ikke krydret. Pandekagerne blev lavet til rejerne, og de skulle jo ikke overdøves. Men en anden gang vil lidt hakket chili – eller lidt hakket chorizo – eller begge dele – i dejen slet ikke være dårligt.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Små pandekager med squash”

  1. Mums. Vi får meget tit ‘nippemad’. Jeg kalder det ‘småt og godt’. Sådan en masse skåle og fade på bordet, en flaske vin og så er der dømt hygge 😉 Vores fiskemand på havnen laver en dejlig rejesalat. Den skal jeg prøve på minierne. Og jeg skal kigge nærmere på sådan et vaffeljern, der kan lave runde kager. Hvad hedder dit?

    Like

    1. Helt enig – nippemad og en flaske vin er herligt. Det er sådan en Tefal en, jeg har. Det er vaffeljern, sandwichjern, pandekage og meget mere alt efter, hvilken indsats man putter i det. Jeg er vildt glad for det.

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: