Med katten på regnvejrstur i haven

Af og til tror jeg, vores kat ikke er helt normal af en kat at være.

I går arbejdede jeg hjemmefra, og i en lille stilnen i regnvejret forlod jeg computeren for at gå ud og få lidt frisk, omend våd, luft.

Der lå han og sov på terrassen foran drivhuset. Han sov godt. Han havde slet ikke opdaget, hvor vådt det var blevet. Jeg spurgte ham, om han ikke hellere ville ind og sove i stuen – sådan vejret taget i betragtning? Og han vågnede lidt.

Men han gik ikke ind – han gik med. En tur rundt i haven og ud til pavillonen for at kigge ud over de regnvåde marker.

Alt var dryppende vådt, og jeg måtte pakke kameraet væk under regnjakken. Kattekræet smuttede ud og ind mellem buskene, og lavede skinangreb på mine ben med ryggen formet i et perfekt omvendt U. Højt humør og høj haleføring.

 

Regnen tog til igen, og det begyndte også at blæse op. Det dryppede efterhånden både fra kattepels og Karenhår, så vi gik hjemad og en tur rundt om huset for at se på skovhaven på vejen ind.

Der dryppede det fra træerne og fra himlen – lige ned i spejlbassinet (mere om det senere), og det dryppede også mere og mere fra pels og hår.

Nu syntes vi begge to, det var på tide at gå ind i det tørre hus igen, og Puma lagde sig hurtigt til at sove videre i sin stol i stuen. Meget mere katte-normal opførsel.

Man skal jo huske at få sine 18 timers søvn på en eller anden måde, når man er en 15 år gammel kat.

Men så hyggeligt det var at gå havetur med sin kat. I regnvejr.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Med katten på regnvejrstur i haven”

 1. Det er bare så hyggeligt med dyr,bare bedste selskab og hyggetimer som vi får.
  Har Puma ikke savnet jeres hund?de må have været tætte,så godt som de så ud at enes.
  Glæder mig til at følge den lille ny hvalp,som du skrev om igår,når foråret kommer
  Har desværre regnet hele dagen igår her,og også nu igen her Idag(Helsinge)N.Sjælland.
  så er dømt inde vejr for vores hund igen i dag,og det er ikke nemt når man er en glad samojede hund ,der bare elsker at være ude fra morgen til aften
  God dag herfra
  Grethe

  Like

  1. Jo, Puma savner Christie. Hvis vi nævner hendes navn, kigger han op med det samme. Han ligger også alle de steder, der var hundens yndlingssteder.
   Nu får vi se, hvad han siger til den lille ny hvalp. Vi mennesker i huset glæder os i hvert fald, for et hjem uden hund er bare et hus 🙂
   Du må ud og gå en regnvejrstur med jeres hund – du kan tage regntøj på, og hunden kan tørre, når I kommer hjem.
   God regnvejrsdag til jer!

   Like

   1. Vores hund får også sine lange ture hver dag uanset vejr og vind………….,dem er vi andre også stærkt afhængige af 😊Det er jo netop det gode ved at have hund.at vi kommer ud uanset vejr og vind
    Men så er der jo al tiden ellers ,der elsker den jo at bare være ude og snakke med folk der går forbi og det er jo lidt surt i regnvejr,så der venter vi på ophold😊

    Like

 2. Så hyggeligt selvom der kom meget regn. Mine hunde krøb i ly i den overdækkede. Men Andersine og Rasmus blev ude i det styrtende regnvejr.
  Puma er godtnok en smuk kat, og holder sig godt sin alder taget i betragtning 😊

  Rigtig god dag kære Karen
  Knus Lone

  Like

  1. Ja, der er forskel på hunde 🙂 Vores hund elskede regnvejr – alt vejr var udevejr undtagen lige sol og varme. Puma er fin. Han er blevet meget mindre med alderen – muskelmassen svinder, men han er frisk. Vi er nu lidt bekymrede over, at han er begyndt at gå sygt meget op i mad. Det er et senilitetstegn, så vi må passe godt på ham.
   God regnvejrsdag og knus, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: