Muffins med fersken og ferskenkaramel

Jeg havde fået fat i nogle ferskner, der var lige til den umodne side.

De blev til ferskenmuffins – med ferskenkaramel – lavet efter samme princip som muffins med karamelliserede æbler. En lille og sød lækkerbisken.

Til fyldet skal man bruge:
3-4 ferskner
2 spsk smør
2 spsk sukker

Til muffindejen:
200 g mel
1,5 tsk bagepulver
125 g sukker
1 – 1,5 dl mælk
70 g smeltet smør
2 små æg

Skræl fersknerne og skær dem i tern. Smelt smørret på en pande, rør sukkeret ud i smørret. Lad ferskenternene stege i et par minutter, så de bliver smukt blanke og safter, og tag så panden af blusset og lad blandingen køle lidt ned.

Rør dejen. Bland først de tørre ingredienser, rør så smør, æg og mælk i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til konsistensen er blød og venlig. Rør fyldet i og fordel det i muffinforme. En af de sædvanlige med 12 huller…

Bag dem ved 200 grader i 20 minutter, og lad dem køle lidt af, før du prøvesmager.

Muffins ser egentlig altid lidt ens ud. Bevares – der er forskellige farver forme, og er det muffins med bær, kan de være med til at afsløre indholdet.

 

Men det er først, når man sætter tænderne i en muffin, at den virkelige forskel viser sig. Muffins med fersken og ferskenkaramel er en af de muffins, der er exceptionelt gode.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.