Muffins med karamelliserede æbler

Karamelliserede æbler med kanel i en blød muffindej er en af mine yndlingsopskrifter i efteråret, hvor det vælter ned med æbler fra træerne i frugthaven.

Billede1

De ser ikke ud af noget særligt, men smagen er uovertruffent lækker. Blød krumme, søde æbler, kanel – bare duften gør lækkersulten.

Jeg laver dem som regel lidt på slump, men skal man sætte tal på, så også andre kan bage dem, bliver det noget i den her retning – et par gram fra eller til af sukker, mel og smør betyder ikke noget:

Karamelliserede æbler til fyldet:
1 stort eller to mindre æbler
2 spsk smør
2 spsk sukker
1 tsk kanel

Muffindejen:
225 g mel
1,5 tsk bagepulver
125 g sukker
1 – 1,5 dl mælk
70 g smeltet smør
2 små æg

Skær æblet i små tern. Smelt smørret på en pande, rør sukker og kanel ud i smørret. Lad æblerne stege i et par minutter, så de bliver smukt blanke, og tag så panden af blusset og lad blandingen køle lidt ned.

Rør dejen. Bland først de tørre ingredienser, rør så smør, æg og mælk i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til konsistensen er blød og venlig. Rør fyldet i og fordel det i muffinforme. Put gerne kønne papirforme i – det gør det hele lidt mere festligt.

Bag dem ved 200 grader i 25 minutter, lad køle lidt af, før du prøvesmager. Æblerne holder varmen længe.

Billede2

Det var ikke det eneste, der blev lavet i køkkenet i går aftes. Der blev også bagt gammeldags rundstykker og franskbrød af den samme dej, og så blev der syltet endnu en balje mirabeller. Det er jo om at lægge på lager, mens tid er.

Billede3

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Muffins med karamelliserede æbler”

  1. Mums de er gode. Ja tro det eller lad være for en gang skyld har jeg været i gang med at bage. Havde selvfølgelig ingen kanel men så brugte jeg bare kardemomme i stedet for…I aften skal der hygges foran brændeovnen.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: