Saftige madmuffins med squash, ost og timian

Madmuffins er lige så lækre som kagemuffins, og de her muffins med squash, ost og timian er ekstra lækre.

Let krydrede, saftige og lidt salte fra osten. Bare spist helt for sig selv med en tomat eller to til eller måske som brød til suppen?

Man skal bruge:
200 g mel
35 g havregryn
50 g fintrevet parmesan eller grana
1,5 tsk bagepulver
1 tsk timianblade
2 små æg
70 g smeltet smør + lidt til stegning
250 g groftrevet squash – fjern kernerne først
1 groftrevet løg
2 skiver skinke i små tern (kan undlades)
1/2 – 1 dl mælk til at justere dejens konsistens

Start med at fjerne kernerne fra squashen og riv 250 g af den faste del groft. Riv også løget groft. Steg de revne grøntsager på en pande i en klat smør, til løgene er bløde og en del af vandet fra squashene er fordampet – cirka fem minutter. Lad blandingen køle lidt af. (Når du steger løgene, bliver de søde og ikke bitre).

Bland mel, havregryn, bagepulver, timian og den revne ost. Rør æg, smeltet smør og grøntsagerne i dejen og juster med mælk, til dejen er blød og let at røre. Jeg havde to skiver skinke til overs fra gæsternes morgenmad. De blev skåret i små tern og kom også med i dejen. Men skinken kan sagtens springes over.

Fordel dejen i muffinforme og bag dem i 20-25 minutter på 200 grader.

Lad dem køle lidt af, før du sætter tænderne i dem – vent, til de er kun er lune, så du ikke brænder tungen.

Har man squash, har man som regel mange squash. Du kan finde mange flere opskrifter med squash her.

God lørdag

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

15 kommentarer til “Saftige madmuffins med squash, ost og timian”

 1. *** Tre ud af tre stjerner fra mig. De smager rigtig dejligt. De er lette at lave og gode til suppe, som du nævner – og perfekte til madkurven. Vi har tit brug for lidt nemt i bilen – her topper de! Jeg bager i siliconeforme, og de slipper SÅ nemt. Faktisk er de meget smukke og lysebrune, når de tages ud og serveres på fad. Tomater til er godt.

  Like

 2. ***
  Tre ud af tre stjerner fra mig. De smager rigtig dejligt. De er lette at lave og gode til suppe, som du nævner – og perfekte til madkurven. Vi har tit brug for lidt nemt i bilen – her topper de! Jeg bager i siliconeforme, og de slipper SÅ nemt. Faktisk er de meget smukke og lysebrune, når de tages ud og serveres på fad. Tomat til er godt.
  Jeg ved ikke, hvor den der 65gd osv kom fra … Kh Lisbeth

  Like

  1. Ja, jeg ved da heller ikke, hvad det var for en sær afsenderadresse i den første kommentar, du sendte. Der er mere mellem himmel og jord etc 😀
   Jeg vil prøve at bage muffins direkte i silikoneformen.
   Kh, Karen

   Like

 3. Hvor ser de lækre ud og jeg er helt klar på at afprøve opskriften. Godt det er søndag idag, så der skal hygges og laves lækker mad
  Tak for idéen.

  Rigtig dejlig søndag
  Knus Lone

  Like

 4. Kanon ide! Dem skal jeg også prøve. Jeg er på købeholdet, når det gælder squash, men de er jo billige, og jeg mangler ind i mellem gode opskrifter, fordi jeg synes, at de ikke har sååå megen smag i sig selv.
  Sikken en flot høst, du har i kurven i dag.
  Mange hilsener, Lisbeth

  Like

  1. Du kunne jo have en plante i en stor potte, Lisbeth? De er jo også ret dekorative. Jeg kan se lige se sådan et lille køkkenhjørne i potter med squash, bladbeder, persille og så videre 😊

   Like

 5. De skal prøves! De lyder super lækre. I år har jeg kun to squashplanter, så vi er ikke blevet trætte af squash endnu 🙂
  God weekend til jer!
  Kh Nana

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: