Olivensnegle med majsmel og spelt

Dekorative snegle med sprød kant, saftig krumme og en herlig smag af oliventapenade. De er gode til et glas vin, som tilbehør til suppe eller…  bare fordi de er der. De er svære at gå forbi, mens de står der og venter på, at søndagssuppen skal blive færdig.

Billede5

Til sneglene skal du bruge:
20 g gær
3,5 dl vand
1 spsk olivenolie
100 g majsmel
100 g speltmel
400 g hvedemel
2 tsk salt
1 tsk sukker (så gæren får noget at leve af)
200 g oliventapenade (man kan lave den selv, eller man kan bruge en færdig)

Bland vand, gær majsmel og speltmel og pisk blandingen godt igennem med et piskeris. Både majs og spelt har det med at klumpe, så piskeriset er en god ide. Tilsæt olivenolien, salt, sukker og hvedemelet og ælt det til en håndterbar dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager den sædvanlige times tid.

Del dejklumpen i to og rul dem ud i rektangler. Smør rektanglerne med oliventapenade. Smør ikke kanten længst væk fra dig selv. Det er lettere at få det til at hænge sammen, hvis kanten ikke er smurt. Rul sammen til en roulade på den lange led, og skær den i ca. 4 cm brede stykker.

Hvis du har en muffinform, kan du stille dem deri. Det gør dem pænere og mere ensartede. Bag dem på 200 grader i 20-25 minutter og tag dem ud af formen og stil dem på en rist med det samme, når de kommer ud af ovnen, så bunden kan blive sprød.

Jeg fik 20 snegle ud af portionen – 12 i muffinform og 8 udenfor – de smager ens, men dem fra muffinformen blev de pæneste, så det er selvfølgelig dem, der er billede af.

Billede6

Man kan selv lave tapenaden. Blend ca. 150 g sorte oliven sammen med en spsk kapers og lidt olivenolie. Det er ikke så svært. Man kan også købe tapenaden, og det er endnu nemmere.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Olivensnegle med majsmel og spelt”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: