Farseret blomkål med gratintop og nødde-parmesanrasp

Den slags gode ting kan der komme ud af ikke at kunne beslutte sig.

Skulle vi lave farseret blomkål? Eller blomkålsgratin? Det blev en blanding: Farsbund, blomkål og gratintop drysset med rasp blandet med hakkede nødder og fintrevet parmesan.

Billede2

Og det var slet ikke nogen dårlig ide.

Hvis du har lyst til at prøve, skal du bruge:
1 lille blomkål
Frikadellefars af 500 gram kød – se opskriften her
Gratinmasse af 2 æg – se opskriften her.
2 spsk rasp
15 ristede og hakkede hasselnødder
2 spsk fintrevet parmesan eller grana ost
Smør til at smøre fadet med

Pil blomkålen i buketter og kog dem fem minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af.

Rør frikadellefarsen, smør fadet grundigt med smør og fordel farsen i et jævnt lag i bunden af fadet. Læg blomkålsbuketterne ovenpå og tryk dem halvt ned i farsen. Top op med gratinmassen og drys med rasp blandet med hakkede, ristede hasselnødder og fintrevet ost. Bag hele herligheden i en lille time på 180 grader.

Vi lavede salat til – babysalatblade i en let olie/eddikedressing, blandet med bagt peberfrugt i tern og en rest kartofler – brasede i små tern, for Bondemanden er glad for kartofler, og meget glad for brasede kartofler. De smager også godt i salat, selvom det måske lyder lidt utraditionelt – her i julemåneden…

Billede1

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: