Stor frokost: Dyrekølle med vild salat og Cumberland sovs.

I går holdt Bondemanden og jeg årets fælles fødselsdagsfrokost, og vi havde lavet nogle af vores yndlingsretter.

Sild med karrysalat til at starte med, efterfulgt af en buffet med helstegt dyrekølle
Billede6

og tilbehør, sprængt skinke med kartoffelsalat og et bjerg af små frikadeller og rødkål.

Billede3

Og selvfølgelig en cremet og lækker marengslagkage til dessert.

Billede7

I dag kommer det til at handle om dyrekøllen.

Billede6

Helstegt dyrekølle, en blandet salat med portvinssyltede tranebær og glaserede valnødder – samt den klassiske Cumberland sovs, der er så god til koldt kød – især til vildt og okse.

Den helstegte dyrekølle kan du se, hvordan man laver lige her.

De glaserede valnødder og de portvinssyltede tranebær kan du se, hvordan man laver lige her. Blandet med rucola, iceberg og en pose blandede sprøde salatblade er det en salat, der rummer de perfekte elementer af sødt, surt, bittert og sprødt, der er traditionelt tilbehør til vildt. Salaten ser også smuk ud, og det er jo ingen skade til.

Billede5

Cumberland sovsen var den, disse ingredienser skulle bruges til:

Billede1

1 økocitron og en økoappelsin – skal og saft fra begge.
1,5 dl ribsgele
1,5 dl portvin
1 tsk Dijon sennep
1 tsk stødt ingefær

Skræl det yderste af skallen af citronen og appelsinen. Skær de i tynde strimler og giv dem et opkog i vand. Smelt geleen i portvinen. Rør sennep og ingefær ud i saften fra den pressede citron og appelsin. Bland begge dele, giv det et hurtigt opkog og lad det køle ned. Bland de blancherede stykker af skallen i sovsen og server ved stuetemperatur. Eventuelle rester holder sig fint en uges tid på glas i køleskabet.

Sådan – en lækker ret, der såmænd sagtens kunne udgøre en middag, hvis man lavede lidt sprøde kartoffelbåde til. Det vil vi gøre med resterne, for selvfølgelig var der rester – jeg har det med at overvurdere gæsternes appetit – men hellere det end det modsatte, ikke?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Stor frokost: Dyrekølle med vild salat og Cumberland sovs.”

  1. mumsfilibaba Cumberland sovs ikke smagt i hundrede år og en madpakke og salaten en himmerigsmundfuld fik jo selv dyrekød her i weekenden god Mandagsdag til Folk og Fæ i og omkring Skivholme

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: