Jalapeno Jam

Jalapeno Jam, chilimarmelade, er en specialitet fra Texas, og det her er den nemmeste udgave af Jalapeno Jam, , jeg har hørt om endnu.

Opskriften er fra en amerikansk gæst i B&B’en. Det smager så godt – med bid og en god efterbrænder, og det passer forrygende til flere ting, end du lige går og tror: til koldt kød, i sandwich og som her på osten.

Den er lavet af peberfrugter og nogle af drivhusets sidste chilier – primært, som navnet siger, jalapenos, men også nogle Hungarian Wax og et par Peruvian Purple.

Man skal bruge:
500 g rød peberfrugt
300 g chilier ikke for stærke – som jalapenos…
1 kg sukker
3 dl æbleeddike
og geleringsmiddel.

Rens peberfrugter og chilier (brug gerne handsker – fingrene kommer til at brænde ellers). Hak først peberfrugterne i minihakkeren – kør dem til småstumper, men ikke helt til mos. Gør det samme ved chilierne. Hæld chilier og peber over i en gryde sammen med sukker og eddike, bring i kog, skum af og lad det koge en 10 minutters tid.

Når marmeladen er kogt, kan man prøve at se, om den er stiv nok i sig selv. Prøv med en dråbe på en kold underkop. Dråben skal stivne. Gør den ikke det, må man tage geleringsmiddel til hjælp – Rød Melatin virker fint (det skal tilsættes efter sukkeret). Følg brugsanvisningen på posen.

Hæld marmeladen på skoldede og atamonskyllede glas (eller brug vodka, hvis du ikke bryder dig om at bruge Atamon – og hvis du da ellers kan nænne det overfor vodkaen).

God fornøjelse og god tirsdag.

 

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Jalapeno Jam”

  1. Nu vil jeg ikke begynde at komme med statistikker over, hvor meget længere den gennemsnitlige levetid er blevet efter 2. verdenskrig, men bare tænke, at enhver bliver lykkelig i sin tro 🙂

   Like

 1. Nænne det med Vodkaen??der går vel intet til spilde man opfanger vodkaen og så kan man vel pimpe en Liten sup værre er det vel ikke 😈😎

  Like

   1. ligner jeg sådan en barbarisk Person???
    at hælde noget godt sprut ud er jo blasfemi
    mener de at sprutten er forurenet efter et glasskyl kunnde de jo fjerne forureningen ved at tilsætte mere forurening i form af noget appelsinjuice eller æblemost 😉

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: