Citron- og rosmarinsovs

Det er lidt køligt i dag – og ikke helt så meget grillvejr, som mange nok havde håbet på. Men så kan man jo gå ind og lave maden – og man kan hurtigt lave den her sovs – en let flødesovs med smag af rosmarin og citron – selvom det kød, man har på lager ikke giver ‘noget at lave sovs af’.

Sovsen passer til lyst kød – for eksempel sammen med en citron, rosmarin og parmesanpaneret kotelet.

Billede7

Man skal bruge:
1 hakket løg
2 fed hakket hvidløg
1 spsk hakket rosmarin
Revet skal fra en lille økocitron
2 dl bouillon
1 dl fløde
Smør til stegning af løgene
Evt. lidt Maizena til jævning og en klat kulør for det kunstneriske indtryk.

Hak løgene og lad dem stege klare i en klat smør. Tilsæt rosmarin, bouillon og fløde. Lad det koge sammen i en 10 minutters tid på lavt blus – pas på, det ikke koger over. Smag til med salt, peber og citronskal, og giv eventuelt sovsen en lille klat kulør for det kunstneriske indtryk – men kun en anelse – den skal ikke blive til rigtig brun sovs. Kun lige lidt beige.

Billede6

Let og lækkert og et plaster på såret, nu vejret har besluttet sig til ikke at lege sommer.

Rigtig god lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Citron- og rosmarinsovs”

  1. Det er dog utroligt som du kan vælte mine madplaner på hovedet i dag, havde ellers tænkt mig noget Work mad.. Nå jeg har det hele her udenfor, det eneste jeg mangler er parmesan og kortellerterne… jeg må i byen.. God Lørdag.. .

    Like

      1. Den holder hvad den lover, jeg gjorde som skrevet, dog skar jeg sovsen til med tranebær saft istedet for Rødvin. En portion sund skebsis ( Den manglende fond) gjorde at jeg nulrede en bulion terning mellem 2 fingre for at være på den sikre side. . Jeg var nok lidt fedtet med sovsen som der godt kunne være lidt mere af,- ren slik..Korteletterne blev friture stegt. Asparges og perleløg blev behandlet klassisk.. Herligt måske lidt tungt måltid.. . Nb.. Jeg kan ikke finde De smilende gule hoveder nogen steder

        Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: