Bloggens fødselsdagskage med valnødder, chokolade og appelsin

En stor og lækker, sød og saftig kage var lige det bloggen ønskede sig i fødselsdagsgave. Det sagde den selv til mig, og så må man jo tro den.

Billede1

Da det nu var søndag, og bare tanken om at køre på indkøb var hårrejsende, blev den lavet med det, der var i køleskab og skuffer: valnødder, chokolade og appelsinmarmelade. Jeg havde lige lavet appelsinmarmelade, så lidt af den skulle der da i.

Billede3

Samtidig fik jeg testet min nye, runde silikoneform, og den er lige så god som de aflange – dejligt.

Til sådan en kage skal man bruge:
300 g mel
250 g sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
100 g smeltet smør
2,5 dl mælk
1,5 dl appelsinmarmelade
100 g grofthakkede valnødder
100 gram grofthakket mørk chokolade

Bland mel, sukker, vanillesukker og bagepulver i en skål. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør mælk og appelsinmarmelade sammen og hæld det over i melblandingen sammen med smørret. Bland til sidst chokolade og valnødder i dejen og hæld det hele over i en bageform. Bag ved 180 grader i en lille times tid – og lad kagen køle af, før du spiser den. Den smeltede chokolade er MEGET varm og en rum tid om at køle af (jeg har brændt tungespids endnu – utålmodighed, tsk, tsk…).

Kagen holder sig frisk og lækker i flere dage – hvis den ikke er spist inden.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Bloggens fødselsdagskage med valnødder, chokolade og appelsin”

 1. Skøn kage – appelsinmarmeladen gør hele forskellen! Den gik rent hjem hos gæsterne.. 🙂

  Like

 2. Nej, hvor spændende med en kage med appelsinmarmelade. Jeg tror, at det er super godt. Jeg har fået lavet lidt for meget pomerans/appelsinmarmelade med juletid. Nu har du givet mig en ide til at bruge noget af det. Tak for hjælpen.

  Like

 3. Mojn!
  Som altid en gang Mumsfilibaba.og ja ordsproget den som gemmer til natten gemmer til katten,kunne godt var blivet brugt en brændt tungespids var blivet undgået::-D
  og for resten er det som opstår spontant ofte det bedste
  Go´Tirsdagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: