Pasta med hokkaido og salvie – og lidt æblekrydret kylling.

Så er endnu en luns af hokkaidoen afsat. Til en lækker, cremet og mildt krydret pastasovs.

Billede3

Man skal bruge:
250 g hokkaido i små tern
1 løg
2 fed hvidløg
10 store salvieblade
1,5 dl bouillon – hønse- eller grøntsags
1,5 dl fløde – meget gerne fra Naturmælk
En spsk olivenolie
Parmesan til drys efter behov
Friskkogt pasta

Skær hokkaidoen i små tern og hak løg og hvidløg. Hak også salviebladene. Sauter det hele i lidt olie, indtil løgene er klare, hæld bouillon på og lad det koge næsten mørt.

Billede1

Tilsæt fløden og lad det hele simre en fem minutters tid. Grib stavblenderen og blend det til en cremet sovs, før du smager til med salt og peber.

Bland sovsen med friskkogt pasta og drys med revet parmesan.

Bondemanden syntes ikke, at pasta i sig selv var mad nok. Slet ikke nok. Så der blev lavet en nem kyllingeret som tilbehør. Krydret kylling med æbler og mere salvie for nu at holde stilen.

Billede2

Skær et kyllingebryst i tern. Skræl et æble eller to – afhængigt at størrelsen – og skær det i tern. Pluk lidt flere salvieblade og hak dem. Nap et par stykker bacon ud af køleskabet og skær også dem i tern.

Steg bacon på en pande, tilsæt kød, æbler og salvie. Kværn peber over, drys med 1 tsk sukker og et nip salt, og lad kødet karamellisere lidt med sukkeret og saften fra æblerne. Lidt sødt, lidt syrligt, lidt røget, lidt bitterstoffer fra salvien. Slet, slet ikke så ringe.

Duften af salvie får mig altid til at tænke på efterår og efterårsretter. Salvie er god til svinekød, passer godt i alle kødretter med æbler, og er også helt perfekt sammen med græskar. Prøv selv.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Pasta med hokkaido og salvie – og lidt æblekrydret kylling.”

 1. Ja, Naturmælk skal også leve, og jeg støtter dem alt det, jeg kan, for der laver man Danmarks bedste mælk. Det så næsten ud til, at Thiese ville forsøge at tage livet af Naturmælk. I meget lang tid blev deres smør solgt på tidbud, der dårligt var til at modstå. Først nu er prisen den samme hos dem begge. Det ser heller ikke godt ud, at flere mælkebønder har forladt dem og er gået tilbage til konventionel drift med mere penicillin til køerne og sprøjtegifte til markerne.

  Like

  1. jeg er ked af at Osted Mejeri er trådt i betalingsstandsing de havde også noget fantastisk uhomogeniseret Mælk/Fløde ,deres Smør var noget særligt og deres Oste ligeledes.men vi har jo også mulighed for Naturmælk…deres Kærnemælk er bare ikke lige så god som den fra Osted

   Like

 2. Mojn i Skivholme.Mumsfilibaba,og Pyt med om Fødevarestyrelsen læser med.det er farligt at leve,man dø´r ski af det og så længe man ikke drukner Retterne Fløde kan det vel gå an.
  Go´Tirsdagsdag

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: