Varm og krydret hokkaido-suppe

Græskarsuppe er en efterårsklassisker. Det bliver en god, krydret, varmende og mættende suppe.

Billede1

Til en grydefuld skal man bruge:
Ca. 600 g græskar
Ca. 400 g kartofler2 store løg
2-3 fed hvidløg
2 spsk  fintrevet ingefær
1 frisk chili med spark
2 tsk karry
1 l suppe – jeg bruger suppe kogt på okseben
Salt
2 spsk neutral olie – f.eks. rapsolie
Evt. frisk koriander til drys

Skær græskar, kartofler og løg i mellemstore tern. Skræl og riv ingefæren. Pil hvidløgsfeddene.

Svits græskar, kartofler, løg, og hvidløg i lidt olie, tilsæt karry og ingefær og svits det hele lidt mere. En tre-fire minutter. Hæld suppen på, prik chilien med en gaffel og kom den hel i. Lad det hele simre, til grøntsagerne er møre. Det tager omkring 20 minutter.

Tag chilien op og blend suppen med stavblenderen.

Juster eventuelt konsistensen med lidt vand eller suppe, hvis den er for tyk. Smag til med salt.

Er suppen stærk nok til dine smagsløg, skal den bare varmes igennem. Er den lidt for tam, så blend chilien – eller noget af den – med i suppen, og korriger eventuelt med lidt sambal oelek – måske havde chilien ikke så meget spark, som forventet.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: