Græskarbrød – en kage

Amerikanerne kalder det pumpkin bread. Det er nærmest en kage. En krydderkage, der skal skæres i skiver som et brød og spises med smør, med flødeost eller helt for sig selv.

Billede4

Det er første gang, jeg har lavet sådan en. Hvert år har jeg tænkt på det, men det er ikke blevet til noget. Uanede mængder af amerikanske opskrifter er blevet studeret på nettet, og jeg har forsøgt at regne mellem ounces og cups, indtil regnemaskinen glødede, håret strittede, og jeg var klar til at bruge ukvemsord. Derfor lavede jeg min egen opskrift baseret på grundprincipperne i deres. Så kan de nemlig tage deres ounces og cups og gøre you know what med dem.

Det jeg brugte, var:
300 g mel
300 g sukker
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt muskat
1 tsk natron
1 tsk bagepulver

Det var de tørre ingredienser, som skal blandes først. De våde ingredienser skal også blandes sammen:

1,5 dl olie – amerikanerne bruger olie til kagen i stedet for smør, så det gjorde jeg også.
350 g fintrevet græskar (det var det, der var tilbage)
3 æg

Billede2

Bland de tørre og de våde ingredienser sammen med hinanden og rør godt.

Hæld dejen over i en brødform, der er foret med bagepapir. Bagepapir kan formes, hvis man gør det vådt og krøller det sammen først.

Bag kagen på 180 grader i 50 minutter – cirka. Stik et grillspyd i midten, når du tror, den er ved at være færdig. Kan man trække grillspyddet ud, uden der hænger noget ved – ja, så er kagen klar. (Grillspyd, fordi de er længere end tandstikkere. Man brænder sig ikke så let.)

Lad kagen køle af, før du skærer i den. Ligesom alle andre krydderkager bliver den kun bedre af at stå til dagen efter, så bag den bare dagen før, den skal bruges.

Nu er den store hokkaido væk. Kun stilken ligger forladt tilbage.

Billede1

Men der er stadig masser på lager, så det bliver næppe den sidste opskrift med de smukke, orange hokkaidoer, du kommer til at se her.

Billede5

God weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Græskarbrød – en kage”

  1. Halløj!
    yep pumkin bread-og så smæsker de sig med pumkin pie til thanks giving
    go søndagsdag til alle i og omkring skivholme.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: