Så småt ved at blive efterår

I sidste uge begyndte svalerne at samle sig i små flokke på elhegnets tråde. Snart er de væk. Smuttet. Afsted til de varme lande. Der mangler ligesom noget i billedet, når de er væk. Deres kvidren og fabelagtige flyvekunst tager de med sig.

Man kan lugte efteråret. Våd jord, skarp luft, blade på jorden, nedfaldsfrugt  – og en lille smule komøg.

Billede1

Farverne er ved at skifte. Gule, orange og røde farver dominerer sammen med mørk, mørk grøn, og i nat sneg temperaturen sig helt ned på tre grader.

Picture3

Det er ved at være på tide at få høstet færdig i køkkenhaven. De sidste bønner, squash, græskar, sommerkål og fennikel skal ind nu.

Picture1

Man skal bare plukke løs af georginerne – for bliver det bare den mindste smule frost, er de færdige for i år.

Billede1

Det er lidt vemodigt. Og alligevel gør det ikke så meget. For det er jo sådan, det skal være, og nu kommer tiden med bøger, stearinlys, brændeovn, indehygge og en kat, der endelig har tid til at sove igennem.

Billede2

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Så småt ved at blive efterår”

 1. Karen, i går så jeg et program med Jamie Oliver. Han lavede en tærte med bl.a. løg, spinat OG blade og blomster fra døvnælder. Han sagde, de smagt godt. Jeg har aldrig tænkt på at smage på bladene, og blomsterne er der vist ikke meget mad i – måske sødme (såfremt han ikke har været der først :-))

  Like

 2. Hvad er det for nogle fine gule bær på det træ? Skønne billeder – og et af kat med indbygget sovemaske 🙂

  Like

 3. mjn i Skivhlme.Yep den skønne årstid er på vejher var temperaturen i går morges kun 2.5 grader og her til morgen 9.5 men det er jo september og nattefrost vil ikke forbavse mig .skønt billede af stuetigeren og flot lille buket
  go fredagsdag og go´weekend

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: