De små vasers tid

Det er de små vasers tid. Buketter fra haven er bittesmå lige nu, men ikke mindre fortryllende. For er det ikke dejligt at hente de første små blomster ind udefra?

De små blomster kræver små vaser. Jeg har en lille samling, for det er en af de sødeste småting, man kan anskaffe sig, og de fylder ikke meget i skabet. De forkobrede gåseæg er som skabt til vintergækker og erantis, og de mange små glasvaser ligeså.

Snart kan man også plukke martsvioler, lungeurt og scilla. Jeg så de første knopper i en scilla i går. Den der Mischtschenkoana – den persiske scilla med det tungebrækkende navn.

En lidt særlig minivase i min samling er den lillebitte Lyngby vase, jeg fandt i en genbrugsbutik i Aarhus mange år før, Lyngby vaser blev genoplivet og relanceret.

Den kostede to kroner… Den slags powershopping er lige mig. Vaser til et par kroner, skåle til en femmer. Der kan vi allesammen være med.

Derfor: har du ingen små vaser på hylden, har du nu et nyt mål, når du er i genbrugsbutikker. Det er rart at have et mål, selvom man skal holde øjnene åbne for alle andre muligheder samtidig. For eksempel er askebægre utroligt billige for tiden, og de kan bruges til meget andet end aske. Som lysfade og som underskåle for eksempel. Så hold også øje med dem.

Men først og fremmest er det de små vasers tid, fordi det er de små blomsters tid. En dejlig tid – eller rettere sagt: også en dejlig tid.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “De små vasers tid”

 1. Hej Karen…..du har vidst nok fået en ny følger på din spændende hjemmeside. Hold nu op, hvor du er alsidig!
  Lige hvad jeg savnede efter at både jeg og mange andre desværre måtte undvære de dejlige og sjove indlæg fra Lisbeth i byhaven i Ebeltoft. Det endte bare så trist, ja man forstår næsten ikke at det skulle gå så galt.
  Men nu ser det sørme ud til at jeg har fundet en ny lidelsesfælle som også brænder for de samme ting som jeg selv….nemlig have, blomster, hunde og bøger mm.
  Så hyggeligt at dele sine interesser med andre. Og iiih, nogle flotte billeder at kikke på! 🤗 Tak!
  Venlig hilsen. Lillian Odense

  Like

  1. Tak Lillian, for de søde ord! Du har helt ret. Det er så dejligt at dele sine interesser med nogen, og du har ligesom jeg rigtig mange af dem, kan jeg se 🙂
   Jeg savner også Lisbeth helt enormt. Jeg ved faktisk ikke, hvordan det går med hende. Jeg håber, det ikke går så galt, som vi frygter. Jeg må skrive til hende og høre ad. Måske skal man ikke helt respektere folks ønsker om at blive ladt i fred, vel?
   Mange hilsener, Karen

   Like

   1. Hej Karen……er desværre nødt til at fortælle at Lisbeth allerede døde sidste år i september. Bedste hilsener med ønsket om et godt forår fra havetossen i Odense. …Lillian

    Like

   2. Åh nej. Det vidste jeg ikke, og det er jeg ked af, at jeg ikke vidste. Jeg tænkte hele tiden på hende, som syg, men i live. Det er vel nok synd. Og hvad med Bent? Det er da forfærdeligt for ham….

    Like

   3. Ja, det må være helt forfærdeligt for Bent. Jeg ved heller ikke hvorfor lige netop dette, har gjort så stort indtryk på mig, da jeg ikke kendte hende personligt…..men så alligevel har hun formået at efterlade noget særligt. Ked af at jeg ikke nåede at besøge dem og deres skønne have, hvor Lisbeth nok var “primus motor”. Vil håbe at hun har fundet en anden himmelskøn have.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: