Ingen stormskader

Nu er stormen Otto bare et minde. Den er blæst forbi, og selvom det blev en eftermiddag og aften med buldren og brølen, hvor de store cypresser næsten lå vandret, og hvor det regnede ned med grene, skete der ikke noget alvorligt heromkring.

Efter en storm er luften blæst ren, og himlen så blå, at man får sådan en lyst til at gå i haven og ordne, rydde og rive. Det blev da også til lidt, men det var altså en kold vind, og i løbet af eftermiddagen, lokkede den varme stue og et kapitel i bogen mere.

Det var jo også pænt at kigge ud på, ikke?

Lørdagens klare lys afslørede, at der er hundredevis af små planter på vej op i skovhaven. Alle de små forårsblomster står på spring.

En lille flok af de tidligste iris er på vej.

Det bliver en fest, når det starter. Skovhaven er jo lagt an på forårsblomstrende planter, for senere på året, lukker grene og blade for lyset, og det er der ikke så mange blomstrende planter, der kan lide. Lidt som i en løvskov, hvor bunden er dækket af anemoner, mens bladene endnu ikke skygger for lyset. Der er såmænd ikke så længe til anemonerne heller.

Men lige nu er det altså vintergækker og erantis, der er flest af, og hvor jeg dog nyder dem. I løbet af årene har de bredt sig mere og mere, og det må de gerne blive ved med.

Håber, du også slap gennem den uartige Otto uden skader.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Ingen stormskader”

 1. Ingen afblæste tagplader denne gang? det er jo gode nyheder. Her gøede Otto også værre end han bed. Vi slap med lidt afblæst drivhusplast – det sker hver gang altså- og et havareret stativ til haveredskaber, der alligevel stod på listen over ting, der skulle renoveres til sommer.
  Jeg elsker også erantis og hjælper dem med at brede sig ved at smide deres frø længere væk end de selv ville kunne transportere sig. Min drøm/plan er at have hele haven som et gult hav på denne tid – sådan så min farmors nabos have ud, da jeg var lille, og jeg nød det hvert forår.
  Har du anemoner i haven, hvis ja, hvordan har du så fået dem til at gro? Jeg har en bøgebusk, jeg synes, burde have anemoner under sig … det lykkes bare ikke!

  Like

  1. Vi har masser af de vilde anemoner, der vokser ind fra skov og skrænt. Jeg tror, vi har anemoner i alle bede – og i græsplænen. De har jo de der tykke rødder, som rådyrene elsker. Hvis du bare får et rodstykke ind i haven, vokser de af sig selv. Når det bliver anemonetid, må du finde nogle og grave dem op med et stykke rod. Hvis du putter det i jorden med det samme, er jeg sikker på, du får anemoner næste år. De vil gerne have lys i det tidlige forår – som i en løvskov 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: