Glæd dig selv med lidt forår i utide

Nu kan man købe de små vinterblomster og forårsløg i potter alle vegne. De koster ikke alverden, de lyser op, og de giver glæde. Løgplanter, primula…

Kan du gå forbi sådan et stativ med håb og løfter om forår? Jeg kan ikke.

Det er ikke så mange, der skal til, før den optimistiske stemning indfinder sig. Man kan starte med at have dem inde, og senere kan man plante dem ud. De kommer igen. Ofte i en lidt pisten udgave det første år. De har jo været drevet frem, og det udmatter et lille løg. Men efter en sæson i haven, får de nye kræfter, som det skete for den lille krinoline narcis i skovhaven sidste år.

I går kom jeg hjem med en lille potte med vintergækker (vi har dem i haven, men der kan jeg ikke nænne at grave dem op…) og en Bridal Crown narcis. Den smukke narcis, der dufter så dejligt.

Jeg har lavet et par små dekorationer i høje glas med dem. Ud af potten med dem, og lidt havefund i form af bregneblade, mos og grene, der er blæst ned fra træerne puttet ned omkring jorden. Jeg bruger en lang madpincet til at placere pynten, for det er ikke til at få pølsefingrene ned i sådan et glas.

Det er dekorativt, og glasset støtter blomsterstænglerne, som jo altid forvokser sig noget, når blomsterne står inde.

Bare en lille ide til et 5 minutters projekt, der kan give glæde i weekenden.

Snart vil jeg gå lidt mere amok og finde flere af de små løgplanter til drivhuset. Der er ikke noget så hyggeligt, som et drivhus, hvor man kan tage forskud på forårets glæder.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Glæd dig selv med lidt forår i utide”

  1. Det er dejligt at få lidt forår ind i stuen 🍀🍀🍀. Det ser godt ud i de høje glas Karin 🌿. Jeg kan se i min have at vintergækker og erantis er kommet op 🌼🌱. God weekend til dig 🌞

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: