Spicy glaserede gulerødder med sennep

Når man glaserer en skinke, er det med en blanding af farin og sennep. Den glasering smager så godt, at man næsten kunne undvære skinken. Gulerødderne her glaseres også med farin og sennep, og det giver et pift til gulerødderne, så man kunne spise en hel pose…

Man har altid brug for ideer til gulerødder, ikke? De smager godt, de er sunde, og de er billige. Men det er rart at variere lidt.

Man skal bruge:
500 g gulerødder
1 generøs spsk smør
2 spsk brun farin
2 spsk sennep

Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Cirka 1/2 cm på hver led og en 4-5 cm lange. Kom dem i en gryde og tilsæt smør og farin. Varm dem langsomt op, så smør og sukker smelter. Gulerødderne giver en del væde fra sig, og det skal du bare lade koge ind. Rør i det med jævne mellemrum, så sukkeret ikke brænder fast på bunden af gryden. Når væden er næsten kogt væk, og gulerødderne er ved at være møre, men stadig med sprød kerne, tilsætter du sennepen, rører rundt og giver dem et minuts tid mere. Jeg bruger dijonsennep, men du kan bruge det, du har.

Sådan – superenkelt, superbilligt, og rigtig godt tilbehør til for eksempel kylling eller gris.

Andre gode måder at tilberede gulerødder på er for eksempel de ovnbagte med citron og rosmarin.

Eller bare revne gulerødder i f.eks. coleslaw – enten med spidskål eller rosenkål

– eller i alle andre former for retter med rodfrugter – bagte, som røsti osv.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Spicy glaserede gulerødder med sennep”

 1. Tak fordi du deler opskriften med de glaserede gulerødder. Jeg har tænkt på, om den ville komme, som du lovede. Men jeg ved jo godt, hvad tankerne kredser om hos jer i disse dage, og så kunne opskrifter på gulerødder måske føles lidt ligegyldige.
  Jeg håber, at Rosie stadig har det nogenlunde.
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Hej Bodil,
   Opskrifterne er skam ikke ligegyldige – heller ikke for mig, for skriver jeg dem ikke ned, glemmer jeg dem igen, når jeg finder på noget nyt 🙂
   Rosie har det ok efter omstændighederne. Hun sover meget, men hun drikker, og det er vigtigt. Rask bliver hun jo ikke, men hun får det bedre, når hun drikker. Hun ER en gammel hund, og hun ER syg, så det er en kort tidshorisont. Vi må jo se at forlige os med det, ligesom når en 105 årig ikke kan længere…
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: