Sprød, asiatisk coleslaw med soya og ingefærsirup

Endnu en lille opskrift på noget, du hurtigt kan lave til at lyse op på en vinterdag. Sprød, krydret og knasende asiatisk coleslaw.

Det er dressingen, der gør det. Dressingen og de hakkede, ristede peanuts.

Til dressingen skal du bruge:
1 spsk fintrevet ingefær
1 spsk soya
2 spsk ingefærsirup
1 dryp sesamolie

Og til selve salaten:
3 dl Fintskåret spidskål
2 dl Revet gulerod
Ristede, hakkede peanuts.

Skræl og riv ingefæren på den fine side af rivejernet. Bland det med soya, ingefærsirup og sesamolie. Skær kål og riv gulerod. Rist en håndfuld peanuts på en tør pande, lad dem køle af og hak dem groft.

Nu blander du bare dressingen over i salaten og pynter med peanuts. Nemt, ikke? Og det er en vintersalat, der vækker de slunkne livsånder.

Ingefærsirup har vi som regel i køleskabet. Det kan lysne på mange retter – både desserter, dressinger, sovse og wokmad (ja, og drinks…), og det er noget så nemt at lave.

Du skal bruge:
75 g ingefær – skrællet og skåret i små tern
2 dl sukker
1 dl usødet æblesaft (kan erstattes af 1 dl vand og saft fra en citron)

Kom det hele i en kasserolle og kog blandingen, til sukkeret er opløst. Si ingefæren fra, hæld siruppen på en helt ren flaske og lad den køle af. Også nemt ikke? Og skal du købe sådan en flaske – for det kan man jo også gøre – koster den en mindre formue. Det gør det bestemt ikke at lave den.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Sprød, asiatisk coleslaw med soya og ingefærsirup”

  1. Tak for alle de gode og lækre opskrifter, som også er til at finde ud af, men alligevel tit med en pil op af! Der kan jo blive en tyk opskriftsbog ud af alle de opskrifter, så når du engang bliver pensionist, kan du kaste dig over at udgive en kogebog!
    God torsdag.
    Bodil.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: