Smørblomster

Når man går ned i engen – altså helt ned til der, hvor jorden er fugtig, og skoene svupper, får man gule ben. Det er smørblomsterne, der smitter af.

Jeg tager nødigt hundene med derned, for det sorte mosemudder er svært at vaske ud af pelsen. Derfor kigger jeg bare ned på det gule hav og går med hundene op på marken, hvor græsset nu er klippet, og de igen kan løbe så meget og så hurtigt, som de har lyst til. Maggie med fuld fart frem og Rosie lidt mere adstadigt.

Aftenbillede fra den nyklippede græsmark.

Vi har en lille hunræv, der tusser rundt dernede, og hun er også glad for at undgå de to hunde. Jeg tror nu nok, jeg vil snige mig en tur ned til smørblomsterne alene. For at plukke en stor buket af dem. De er så kønne – ikke mindst i trængsel, som jeg så det her på Ørslev Kloster, som vi besøgte for nogle år siden. Det sted hænger stadig lidt i baghovedet.

Men når jeg går derned, bliver det med gummisko og bare ben. For benene bliver gule, og det er lettere at vaske ben end bukser.

Med disse vise ord vil jeg ønske dig en rigtig

God weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: