Kristi Himmelfartsdag

Så kom vi endelig til den skønneste forårsferie af dem alle. Kristi Himmelfartsferien. Alt er så perfekt lige nu. Bladene er stadig lysegrønne, og clematis Montana Rubens blomstrer overdådigt på tørrestativet. Der er ikke meget at klage over.

I serien om mærkedage i løbet af året på kirkens hjemmeside har jeg selvfølgelig også skrevet om Kristi Himmelfartsdag. Der er ikke mange folkelige traditioner, der hører til den dag – bortset lige fra, at det siges, at hvis man lufter sit tøj på Kristi Himmelfartsdag, slipper man for møl. Det være hermed taget til efterretning.

Det er havedag for mig, så jeg vil hurtigt ile videre og tage tøj på, der kan tåle både en byge og at ligge på knæ. Der skal plantes i krukker og potter til de forskellige steder, vi går forbi mange gange hver dag. Selvom jeg har en masse forspirede planter klar til at plante ud i bedene, skal det nok ikke være i dag. Det blæser helt vildt, og de små får rockerbank af vinden, hvis de bliver plantet ud i den slags vejr. Men krukkerne skal plantes til i dag.

Ved indkørslen, foran ‘gæstehuset’, på brønddækslet i blomsterhaven og på forperronen ved drivhuset. Gad vide, om jeg har sørget for blomster nok?

Ellers er husbonden og jeg meldt til et besøg, arrangeret af Haveselskabet, hos Gartneriet Pedersen den 2. juni, og der skal der nok blive lejlighed til at supplere med planter til krukkerne. Måske nogle af de grå?

Rigtig god Kristi Himmelfartsdag!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Kristi Himmelfartsdag”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: