En krans til døren 2021

En hoveddør som vores beder næsten om en krans. Der er da også krans på døren hele året. De skifter med årstiderne, og der har været mange forskellige.

I år er kransen lidt anderledes. Mere spinkel og med masser af kobber.

Det startede med, at jeg fandt ringen til at binde på, og jeg tænkte, det kunne være sjovt at prøve noget andet i år. Kobberblomsterne havde jeg fra den krans, jeg bandt på kurset hos Margit Bruun sidste år.

De fine kobberhjerter købte jeg på besøget hos Aase Hviid i søndags. Den slags pynt holder evigt og er værd at investere i. Hortensiablomsterne er limet på kransen, og jeg er lidt spændt på at se, hvordan de klarer det skiftende vejr. I går var de i hvert fald bundfrosne.

Ligesom på adventskransen, viklede jeg elefanttråd omkring det område, hvor det grønne bindes fast. Så skrider det ikke. Jeg bandt grønt på kransen, og derefter anbragte jeg kobberblomsterne og limede hortensiablomsterne på. De har meget samme facon som kobberblomsterne.

Holder hortensiablomsterne ikke, limer jeg nogle nye på. Det er da en lille pris at betale for en så smuk dag som i går.

Sne og sol – hvad kan man ønske sig mere af vintervejr? Det giver glade bobler i maven og er lige så dejligt som en forårsdag. I dag er det tøvejr, og det skifter mellem at sne og regne. Sjapvejr. Ret charmeforladt. Men i går fik vi lige et glimt af, hvordan en vinter kan være, så tak for det…

God fredag (Naturligvis: første fredag i advent)

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: