Lys, der fanger blomsternes farver

Det er sådan en god ide med farvede lys, der kan fange og fremhæve nuancerne fra blomsterne i en dekoration. Og som jeg fortalte i sidste uge, havde jeg tænkt mig at gå på jagt efter lys i forskellige farver, der netop skulle passe til de små stjerners flammende nuancer.

Jeg var faktisk ikke engang kommet i en rigtig butik med fine lys endnu, da jeg faldt over en pakke med forskelligt farvede lys i Netto. Og jeg havde en stærk fornemmelse af, at tre af farverne lige var dem, jeg ledte efter. Det viste sig at være rigtigt.

Dekorationen er lavet i den store og 10 kg tunge skål, der er udskåret af en teaktræsrod. Det var altså et godt køb, den skål, men sådan en dekoration kan laves i alle store skåle, og her får du at vide, hvordan.

Jeg har taget en 8 liters frysepose, klippet den op langs den ene side og bundet knude på enderne, så posen danner en skål, der kan fore træskålen og beskytte den mod vandet. Svært at beskrive – lettere at vise:

Derefter lagde jeg en klump våd oasis i skålen, og anbragte de tre små potter med stjerner. Plastic og oasis blev dækket med mos. Så stak jeg grønt fra haven rundt i kanten og ind i oasisklumpen hist og her, anbragte en kæmpe grankogle, jeg har fundet på ferie i Italien, og satte to store, grønne glaskugler (også fra Netto – det var en heldig dag) fast i dekorationen med elefanttråd bukket som kæmpe hårnåle.

Til sidst blev lysene sat i holdere og stukket i oasisklumpen i forskellige højder. Dekorationen er meget enkel og alligevel ret kurfyrstelig, fordi den er så stor – præcis, som jeg godt kan lide det.

I går aftes tændte vi lysene – ja, jeg nænnede det godt, selvom der kun er tre lys mere i de farver. (Hvis man sparer på lysene, ender man tit med, at de slet ikke bliver brugt, og så ligger de stadig – nu lidt misfarvede – i en skuffe om et par år… )

Det ser slet ikke så tosset ud, vel?

God mandag.

PS: Læg i øvrigt mærke til, at jeg har tilføjet endnu en kategori på siden: Dekorationer og indretning. Den er delt op på årstiderne forår, efterår og jul. Hvis du leder efter inspiration, kan du finde det hele samlet.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Lys, der fanger blomsternes farver”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: