Dekorationer og lidt tips og ideer fra Anette von Einem

Som jeg fortalte om i sidste uge, hvor jeg var inviteret på stjernekig på Fyn, havde den dygtige blomsterkunstner og designer Anette von Einem ud over det smukt pyntede julebord også lavet nogle store og imponerende dekorationer -selvfølgelig med julestjerner i mange farver.

Anette von Einem måtte posere længe med den store, tunge buket. Det gjorde ondt i armen til sidst…

Anette fortalte om de tanker, der lå bag dekorationerne, og hun fortalte om årets juletrends. Det var spændende at høre om, og derfor vil jeg i dag dele noget af det, jeg især hæftede mig ved, inden vi almindelige dødelige går i gang med at lave juledekorationer.

Dekorationerne var store. Meget store. Det ville slet ikke virke med mindre dekorationer i det kæmpestore rum med mange, mange meter til loftet. Dekorationer skal altid passe til omgivelserne, fortalte Anette. Både når det gælder farver, faconer og størrelser.

Anette bruger først og fremmest naturmaterialer. Men også gerne lidt overraskelser som de forgyldte græsser og påfuglefjer. Det giver – ligesom brugen af levende blomster – liv i dekorationen.

I de store dekorationer med lys havde Anette valgt lysenes farver ud fra farverne i dekorationens blomster. For hvem siger, at der kun skal én farve lys i en dekoration? Prøv at se på et blad i en julestjerne. Det er ikke spor ensfarvet.

Bladene flammer i mange nuancer, og de nuancer kan man fremhæve med lysene – som her.

Nærbillede fra den høje dekoration og dekorationen i sin helhed. Lysene fremhæver farvespillet i blomster og blade.

Og her er farverne nærmest trukket op fra dekorationens blomster, bær og kogler af de rustne stager og lys i flere røde og gyldne nuancer.

En kasse fuld af jul…

Jeg var faktisk lidt overrasket over at høre, at den mest solgte farve lys til årets juledekorationer er grå. Grå? Er det ikke lidt kedeligt til jul, tænkte jeg. Men faktisk er gråt uendeligt smukt sammen med stedsegrønt og lavgrene. Roligt, dæmpet og elegant.

Jeg har en masse grå, let brugte bloklys tilbage fra vores sølvbryllup, og jeg prøvede mig frem med lige hurtigt at lægge lidt grønt og pynt på et fad sammen med lysene. Det blev ikke spor ringe. Jeg forstår godt det med gråt.

Her til jul vil jeg både have de dæmpede farver og de vilde – variation skal der til.

Man har brug for begge dele. Både ro og fest. Og jeg skal ud og kigge efter lys – lys i mange nuancer.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: