Og så blev bilen syg…

Aldrig så snart går det meget bedre med Rosie – hun har fået klare øjne, appetit og rask gang igen, selvom hun stadig bliver hurtigt træt – før der sker noget andet dyrt.

Min gode, stabile, stærke og 18 år gamle Suzuki, der har kørt mig igennem al slags vejr, blev kørt på værksted i dag.

Den kunne ikke starte. Det var ikke batteriet. Motoren får bare ikke diesel. Måske er det igen mus, der har bygget rede et sted i motoren? Det er sket før – i luftfilteret. Landlivets glæder.

Det må værkstedet finde ud af. Sandheden er bare, at denne gang er det ikke noget levende, det handler om, men en bil. Og skal den repareres for mange tusinde kroner, er det tid at sige farvel til den.

Men hvad så? Egentlig ville jeg gerne have en lille, frisk bil med aircon og håndfri telefon. En hvid eller en blå. Man kan jo bare lægge bagsæderne ned, så der bliver plads til mere end en håndtaske i bagagerummet. Men hvilket mærke? Og hvad skal jeg se efter? Og kan jeg overhovedet finde sådan en lille bil på Bilkas store parkeringsplads?’

Jeg interesserer mig ikke ret meget for biler. Jo, jeg kan se, at nogle biler er flotte. Og at andre – for eksempel en amerikansk pick-up truck er seje. De er bare dyre, dyre, dyre. Også at køre i.

Skal det være en lille leasingbil, så jeg ikke behøver bekymre mig om reparationer og gensalgsværdi? Eller skal jeg købe en lille brugt og lade den holde, så længe den kan?

Bare det dog kun er en ledning eller slange eller lille, billig dims, der skal skiftes på den gamle. Så behøver jeg ikke tænke mere over det – før næste gang.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Og så blev bilen syg…”

 1. du vil elske en lille e-up. Den er helt fantastisk at køre i , nem at parkere, af-iser forruden med et tryk på en knap (varmetråde i ruden) og kan trække fra alle de unge smarte fyre i deres tju-bang-biler, når I starter fra rødt. Det er den bedste bil vi har haft 🙂
  Jeg ved ikke helt med voldsom sne, men jeg har ikke været i problemer med den endnu , og vi bor også på landet.
  Meeeeen… jeg krydser da gerne fingre for at du slipper med en lille billig dims, der kan skiftes på et kvarter alligevel.

  Like

 2. Jeg kan varmt anbefale en lille Citrôen C3 med HDI+ Add Blue. Meget miljøvenlig trods det er en dieselbil. Koster derfor kun 320,-kr om ÅRET i grøn afgift! Og hvis det er nødvendigt kan der fint sidde 2 søde Gordon Setters i bagagerummet.😉
  Men du er da heldig at få en advarsel om at det måske er tid til udskiftning. Min gamle bil døde på motorvejen 7 km nord for Vejle i 32 gr. varme! Vi var på vej til familiefest, så det var surt at vente i den hede i 2 timer….fordi Falck tog fejl af vores placering!
  Men jeg trykker på tommelen for dig, – din Suzuki er jo en god “hundebil”.😁

  Like

  1. Nye dieselbiler er faktisk mere miljøvenlige på sigt end de berømte elbiler. Det lyder som en god bil – og den grønne afgift lyder forjættende. Mon der kan blive plads til hundeburet, hvis man lægger bagsædet ned?

   Like

 3. Kære Karen!

  Godt at høre om Rosie – håber, at bedringen fortsætter!

  Bilen – ak ja? I foråret skulle min gamle Suzuki til syn. Jeg havde haft den fra ny, for jeg tænkte dengang, at hvis jeg skulle prøve at have en ny bil, så var det NU!

  Jan Bertelsen i Sjelle ringede og sagde, at det ville koste op mod 18.000 kr. at gøre den klar til syn!!! Så lovede han at finde en lille, god bil til mig – helst af samme slags, nemlig Suzuki Alto. Det lykkedes over al forventning. 34.400 kr. Tirsdag aften ville den ikke køre til kor. Den ville godt starte, men køre ville den ikke. Jeg ventede i lang tid – nok ca. 2 minutter! samme resultat. Jeg ringede til Jan næste morgen, og ½ time efter kom der en rar mand og bad om nøglen. Intet i vejen!!! og det har der ikke været siden. Mærkeligt; men sådan er der så meget.

  God tirsdag – forhåbentlig vil den køre mig til kor i aften, for jeg har lovet at lave kaffe!!! Eva

  Like

 4. Det går da godt ude ved jer 😏. Jeg har lavet lavet og spist rosenkål med rasp ost. Det smager rigtig godt 👏❤️

  Like

  1. Sådan er det jo en gang imellem. Det perfekte liv, hvor alt går godt hele tiden, findes nok ikke udenfor eventyrene. Dejligt, du kunne lidt rosenkålene. De er virkelig gode, synes jeg også. 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: