Squashfritter med hot chipotledip

Sprøde squashfritter som tilbehør til en tykstegsbøf – med en god chipotledip til.

De smager så godt, at man næsten kan undvære bøffen…

Squashfritterne finder du opskriften på her.

Til chipotledippen skal du bruge:
1 dl creme fraiche – jeg brugte Cheasy 5%
1/2 del god mayo – jeg bruger Hellmanns
1-2 chipotlechili i adobe sauce – fås på dåse hos Inco, på nettet og i specialbutikker
Lidt citronsaft

Sådan ser dåsen med chipotle chilier ud…

Hak chilierne groft og rør dem med mayo og creme fraiche. Tilsæt lidt citronsaft og lad dippen trække en halv times tid.

Din mund afgør, hvor meget chili, der skal i. Chipotle har lidt af et spark, så start måske med én og put mere i, hvis du synes, dippen er for tam.

Når dippen er så stærk, som den er, er det slet ikke dårligt med en frisk salat med frugt i til – her har jeg blandet de sædvanlige marinerede melonstykker med blandede salatblade.

Chipotle i adobe er røgede chilier i en krydret tomatsovs. De er lidt svært at finde herhjemme, men de kan købes i Inco, på nettet og i specialbutikker. Jeg mødte dem første gang i USA, hvor man kan finde dem i ethvert supermarked.

Sådan en dåse koster omkring 20 kr, og man bruger kun lidt ad gangen. Jeg fryser resten ned – lægger dem i en frysepose og fryser dem fladt, så jeg kan brække chili af og tø det op efter behov.

God mandag

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Squashfritter med hot chipotledip”

  1. Jeg har aldrig tænkt at man kunne lave fritter af squas det må jeg da prøve. Lyder lækkert og de er jo billige at købe.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: