Dessert med kanelmarineret appelsin

Appelsiner er vinterens bedste frugt. Og der er så meget, man kan bruge appelsin og især appelsinskal til i vintermaden. Småkager og kylling for bare at nævne et par stykker.

Men når skallen er revet, står man tilbage med appelsiner uden skal. Man kan selvfølgelig presse dem til saft, men man kan også lave en frisk og lækker dessert. Og det synes jeg da egentlig er en anelse sjovere end et halvt glas saft…

Kanelmarineret appelsin er en vinterklassiker hos os. Sød, frisk og julekrydret på én gang.

billede2

Man skal bruge:
Ca. 1 appelsin per person
1/2 tsk kanel til to appelsiner
1 tsk flydende honning til to appelsiner – nu kan du selv gange op, så der bliver nok til alle.

Skær skallen af appelsinerne – helt ind til frugtkødet, så du også skærer de yderste hinder af. Filettér så appelsinerne – hold appelsinen i hånden og skær frugtkødet fri ved at skære ned mellem hinderne. Gør det over en skål, så saften gemmes. Drys appelsinfileter og saft med kanel, dryp med honningen og rør det hele sammen.

Lad appelsinerne trække i mindst en time, før du anretter dem sammen med is,  græsk yoghurt – eller bare helt uden noget. Blandingen af appelsinsaft, kanel og honning bliver til den lækreste frugtsirup, så husk at få den med.

billede1

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.