Dessert med kanelmarineret appelsin

Kanelmarineret appelsin er en vinterklassiker hos os. Sød, frisk og krydret på én gang.

Man skal bruge:
Ca. 1 appelsin per person
1/2 tsk kanel til to appelsiner
1 tsk flydende honning til to appelsiner – nu kan du selv gange op, så der bliver nok til alle.

Skær skallen af appelsinerne – helt ind til frugtkødet, så du også skærer de yderste hinder af. Filettér så appelsinerne – hold appelsinen i hånden og skær frugtkødet fri ved at skære ned mellem hinderne. Gør det over en skål, så saften gemmes. Drys appelsinfileter og saft med kanel, dryp med honningen og rør det hele sammen.

Lad appelsinerne trække i mindst en time, før du anretter dem sammen med is,  græsk yoghurt – eller bare helt uden noget. Blandingen af appelsinsaft, kanel og honning bliver til den lækreste frugtsirup, så husk at få den med.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: