Primulasorbet?

Sorbetfarver er det jeg tænker, når jeg ser på den her mangefarvede primula. Samme farver, man ser i iscafeen i Italien, hvor melon-, appelsin-, hindbær- og citronsorbet frister i varmen.

Man bliver helt lækkersulten… og får lyst til at komme på ferie…

Det bliver der næppe noget af i år. Ferie i Italien altså. Så er det godt, vi har blomsterne.

Det er nu over en måned siden, jeg fik et udvalg af forskellige primula fra Gartneriet Pedersen, og de står så fint endnu. Det ene hold blomster afløser det andet, og farverne sprudler.

Jeg plantede nogle af primulaerne ud i bedene i skovhaven for et par uger siden. De har fint klaret de 2-3 graders frost, der kommer ud på morgenen. De er sådan nogle hårdføre små planter, selvom de ser så sarte ud med deres blade som silkepapir.

De primula, der blev plantet i skovhaven sidste år, er på vej op. Der er masser af knopper, og den første lillebitte blomst har vist sig i en af Peach Melba planterne.

Men ellers er vi langt bagud for sidste år.

Det er svært ikke at drømme om lune dage og blomstervæld nu. Men igen her til morgen var der rim på drivhuset og is på spejlbassinet.

Man har virkelig skullet væbne sig med en god portion tålmodighed… I dag ser ud til at blive dejlig – måtte det blive den første af mange ‘rigtige’ forårsdage.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Primulasorbet?”

  1. Det er vel nok lækre farver – der passer til sol og varme.
    Vi har også sol her til morgen, men den skulle forsvinde senere og endda blive afløst af lidt nedbør. Suk. Jeg forbereder mig selv mentalt på, vi kommer ind i maj, før det bliver lunt. Jeg kan kun blive glædeligt overrasket 🙂
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: