Et spændende liv i perspektiv

Om man lever et spændende liv – corona eller ej – er helt op til en selv. Det er simpelthen et spørgsmål om perspektiv.

En kat i en have er en tiger i en jungle.

Vi mennesker kan måske nok se, det er en have, men katten? Den ser en jungle, en jagtmark, et sted fyldt med udfordringer og muligheder. Som sagt: Det er spørgsmål om perspektiv. Herfra min verden går. Også i coronatider, hvor vores perspektiv er ændret.

Forleden skrev en af mine Facebook venner, at hun skulle en tur i Matas. Wow. Sikke en hektisk aktivitet og eventyrlyst, der pludselig havde grebet hende, skrev hun med et glimt i øjet. Nu skulle hun rigtigt ud i junglen og opleve.

Og det er samme slags glimt i øjet, der fik mig til at le højlydt over morgenens mails. Der var nemlig en mail fra Google maps. Jeg har det, de kalder ‘placeringshistorik’ slået til på telefonen. Det er så jeg ved, hvor jeg er, og hvordan jeg finder hjem igen. Hver måned får jeg en oversigt over, hvor jeg har været. For januar så den sådan ud:

Google kan fortælle mig, at jeg har været i hele to andre byer end Skivholme i januar. I Sabro og i Harlev. Rema1000 ligger i Sabro. Netto ligger i Harlev. Det forklarer månedens vilde rejseaktivitet. Dobbelt wow.

Før corona så det ret anderledes ud. Der var hele Danmarkskortet plastret til med røde prikker. Og ikke kun Danmark. Her er et lille kortudsnit fra det store udland:

Når jeg tænker over det, kan det godt rykke lidt. Men ligesom katten har jeg faktisk ikke følt mig indespærret eller isoleret. Som for katten er det spørgsmål om perspektiv. Her er min jungle lige nu. Herfra min verden og så videre.

Jeg savner butikkerne. At købe ind på nettet kan være meget godt, men at skulle vente flere dage på en beskyttelsessko til en hund, der skal bruge den nu?

Før jul kunne jeg bare være kørt ind til PetWorld i Tilst for at købe en. Det havde hverken jeg eller ekspedienten fået corona af, og Maggie havde fået en beskyttelsessko på sin fod i dag. Nu må hun nøjes med plasticposen, til ordren bliver færdigbehandlet, afsendt, bragt ud og hentet i pakkeshoppen.

Så corona-irritation? Ja. Corona-depression? Nej. Men det bliver nu rart, når verden bliver lukket op igen, og junglen bliver lige den lille smule større. Og hvis ikke landet skal gå fallit, skal junglen blive meget større meget snart.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Et spændende liv i perspektiv”

 1. Hvis det står til regeringen varer det længe endnu med at lukke samfundet op. Den har udtalt, at der skal være total kontrol over smitte og epidemi. Dette mål er formentlig utopisk. Mange andre interesser trækker i modsat retning end bekymringen for de “mest sårbare”. Hvor er rimeligheden i, at samfundet betaler så exorbitante summer for, at svækkede mennesker undgår coronasmitte?
  Lige nu risikerer de at blive voldsomt forværrede af andre sygdomme end COVID 19 pga de ressourcer, deres jævnaldrende bliver tildelt. Samtidigt som resten af samfundet bliver udsat for så store belastninger, at mange foretagender får vanskeligt ved at rejse sig igen -hjælpepakker eller ej.
  Vaccination af de hyppigste gæster på intensivafdelinger er svaret. Når dette er udført, bør samfundet åbnes igen.
  Hvad med næste omfattende epidemi? Skal virksomhederne så igen lukkes ned?
  Mener jeg altså.

  Like

  1. Jeg er så helt og fuldstændigt enig. I avisen i dag læste lederen, hvor der stod, at corona ikke er en gæst, men en ny beboer. Vi må lære at leve med den, og så sørge for at blive vaccineret. Men det går godt nok noget sløvt med det!

   Like

 2. Hvor genkendeligt. Morsomt kort, du viser.
  Dog kommer mine mange pakker næsten hurtigere, end jeg selv ville kunne nå at købe ind. Fx bestilte jeg en harddisk i går søndag inden kl 18. Den kom her til morgen kl 9.50.
  Det er måske, fordi jeg bor helt inde i en by 😉
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Nogle butikker sender ud med DAO, så pakken kommer med morgenavisen. Se DET er godt. Men nogle butikker er meget langsomme i ordrebehandlingen, og så kan GLS være nok så hurtige – der går alligevel flere dage.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: