Velkommen til et nyt år

Først i dag starter det nye år rigtigt for mig. Første januar er sådan en dag, jeg mest tilbringer i hi. Bortset fra en tur over til skoven med hundene for at vifte nytårstågerne fra champagne efter midnat ud af hovedet. Vi havde endda fået lidt sne nytårsaften, og det var frisk og lækkert at gå derude.

Men i dag går det løs. Fuld aktivitet, oprydning og nedpakning og om et øjeblik også rengøring. Formiddagen er gået i en hvirvelvind af oprydning. Julen skal på loftet igen. Nisserne stritter imod som overtrætte børn, men jeg ved, at når loftlugen lukkes, vil der falde ro over både dem, MeToo madonnaerne, Maria, Josef og de tre vise mænd. Selv det lille Jesusbarn snorker blidt. De har nemlig et stort søvnbehov alle sammen.

Juletingene står som ventende ved busstoppestedet. Kassen kommer ifølge køreplanen ned fra loftet om et øjeblik.

Dekorationerne er pillet fra hinanden, og brugbare kogler, kugler, stjerner og lys er lagt i juledeko-kassen og sat op i det høje skab i gangen. Nu står vaser og skåle tomme. Og venter.

De venter på, hvad de nu skal komme til at rumme. Den høje vase bliver som altid sat til at passe de echeveria fra juledekorationerne, der stadig er friske. Det ser pænt ud rigtig længe.

Sådan så vasen ud sidste år – det kommer den til igen.

Zinkbakken flytter tilbage på sofabordet, hvor den altid står med lys og blomster. Det store fad kommer tilbage på servanten, hvor det også plejer at stå. Og den store træskål? Det ved jeg ikke endnu. Noget skal jeg nok finde på, men måske venter jeg på de kønne, lyse primula og lader skålen vente, til de igen er til at få.

Et glimt af årets nytårsdeko – en grenbase sat over et fad med friske blomster stukket i hist og her.

I morgen, når alt er rent og ryddeligt igen, er det tid til årets tilbageblik på bedste opskrifter og billeder i 2020. Et sidste kig på et år, der sagt på jysk, godt kunne have været bedre…

God lørdag. Anden januar. Den første ‘rigtige’ dag i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: