Madonna-konference

De er alle vegne for tiden. Madonnaerne. Jeg undrede mig over, at de var så mange her i december, men så i Galten Folkeblad, at der er Madonna konference i Skivholme i den tredje uge af december. Noget med ligestilling mellem helgener. MFRB2018 hedder konferencen.  Madonnaer for Retfærdig Behandling.

Nogle af dem er ganske små, andre er større. Det skal der gøres noget ved, og der skal formuleres en politik på området.

Med til konferencen er også adskillige helgener. Sankt Therese holder oplæg om det uretfærdige i, at nogle helgener er mere hellige end andre. Bare fordi de fik en værre død dengang. Det må være på tide at lægge den slags gammeldags sludder bag sig, mener hun. At sprænge glasloftet og trænge igennem i den mandsdominerede helgenverden. Fjerne Sankt Peter fra pensum og overdrage nøglerne til himlens porte til en kvalificeret kvindelig helgen. Hende selv for eksempel.

I gangen hænger endnu en Madonna. Hun er også krænket.

Hun er afbilledet med en masse frugter og blomster omkring sig, og hun er helt klar over, at det er et tydeligt tegn på, at de mandlige kunstnere kun forbinder kvinder med køkken og madlavning.

Den lille Madonna på metalskiltet er helt enig. Hun er krænket over, at Madonnaer både skal passe børn og får.

Det er nok Trumps skyld det hele, mener hun. Og de andre ‘gamle, hvide mænd’.

Identitetspolitikken griber om sig – fremad og bagud i historien. Det kan man have sin mening om. Det har jeg. Men jeg er ikke med til konferencen. Jeg skal bare lægge hus til…

God krænket onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Madonna-konference”

 1. Ja…..jeg kommer ikke…..da jeg hverken tilhører madonnaerne eller en ung blond pige. Så jeg føler mig krænket over at der ikke er plads til en gammel, “let” overvægtig grå dame, jeg føler mig helt klart forbigået, så nu holder jeg juleferie, imens jeg skriver en klage til “hende” der har sat det hele igang, at hun er så selvoptaget……
  Kære Karen, god jul til jer 😘, kh og knus Margit

  Like

 2. Jeg føler mig uheldigvis ikke inkluderet i dit indlæg, da det ser ud til at madonnaer har brune øjne. Mine er grågrumsede. Og det mener jeg, man må respektere. Jeg må have sendt en repræsentant til konferencen :-))))
  Glædelig onsdag – hils de smukke (må man sige det?) madonnaer.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Kom endelig med til konferencen 😀 Vi ikke-brunøjede er jo et mindretal, og vi kræver særrettigheder og særlige hensyn. Jeg har blålige øjne, og tænk på, hvordan man bruger ordet blåøjet som synonym for naiv. Krænkende! En undskyldning fra alle brunøjede ville være på sin plads.
   Men mon ikke Madonnaerne falder ned igen, når konferencen er overstået? Hvis nu pressedækningen udeblev fremover?
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: