Kastanjekrans

Vores store kastanjetræ drysser hundreder af kastanjer i indkørslen lige nu. Det er bare om at bruge løs af dem, og hvis man er lige en anelse for gammel til kastanjedyr, må man finde på noget andet.

En efterårskrans for eksempel. Med kastanjer og mos fra plænen i skovhaven. (Måske skal jeg slet ikke udrydde det mos – bare lave flere dekorationer?)

Kransen hænger nu på hovedøren. Kastanjer bliver så hurtigt matte indendørs. Lige nu skinner de på ægte kastanjevis, og det bliver de ved med længe, når bare de er udenfor.

Men nu skal det ikke bare være et ‘Instagram indlæg’, hvor man kun viser frem. Nej – her kommer en vejledning, så du også kan lave dig sådan en krans. Bare man tager sig tid, er en kastanjekrans nemlig meget nem at lave. Men tid tager det.

Kastanjerne er limet på en halmkrans med limpistolen. Jeg har en gammel limpistol uden termostat, som jeg har købt i Netto for mange år siden, men den fungerer fint, når den ikke skal bruges hele dagen. Man skal bare huske at slukke for den ind i mellem, når limen bliver for varm.

Når man sætter runde ting ved siden af hinanden, kommer der huller imellem. Sådan er det bare. Ren geometri. Alle de små mellemrum skal fyldes ud med mos. Jeg har brugt en spids madpincet til at få de små totter ind på plads. Hver lille tot har også fået en dråbe lim fra limpistolen, så mosset ikke drysser ud, når det tørrer.

Der skal mange kastanjer til. Mange flere end man lige tror. Så husk at samle rigeligt.

Gå bare i gang – der er stadig masser af kastanjer at finde derude, og en mørk og diset dag som i dag er som skabt til en samletur og lidt nørklen derinde.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Kastanjekrans”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: