Mangefarvet lyng ved den ‘ny’ indkørsel

Der er vel næppe noget, der i den grad siger efterår som krukker med lyng. I år har jeg fundet nogle, hvor der er plantet flere forskellige sorter sammen i samme potte. Det er den slags, jeg kalder en ‘buket i en potte’. Det holder ikke evigt,

men det ser altså ret godt ud med de mange farver. Krukken står ved indkørslen og byder velkommen.

Og hvis du synes, der er noget forandret ved den indkørsel, har du helt ret.

Husbonden har totalrenoveret området omkring vores indkørsel. Startskuddet til renoveringen var det voldsomme regnvejr sidste efterår, der skyllede dele af indkørslen helt væk.

Kommunens flinke vejmand kom og lavede asfaltvulk, så vandet ikke skulle kunne løbe derind igen. Det så nu stadig noget trist ud.

Så gik Husbonden i gang. Han startede med at skære de store buksbom og den store taks en meter eller to ind og ned, så man igen kunne se gavlen. Allerede det pyntede. Derefter fjernede han de store rosenbuske, som havde skrantet i flere år. (De var så smukke engang, men…)

Derefter blev der glattet ud og lagt ukrudtsdug på. Han kørte ral af samme slags som det i indkørslen ovenpå, og han anbragte nogle store sten en halv meter inde, så skraldebilen og avisbuddet ikke kører ind i bedet. Det var det hårde arbejde.

Så blev det min tur. Tre krukker ved B&B skiltet er mit lille bidrag til festen. Og med vanlig beskedenhed må jeg sige, at det da lige er prikken over i’et?

Som musen sagde, da den fulgtes med elefanten over broen: Hør, hvor vi gungrer!

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Mangefarvet lyng ved den ‘ny’ indkørsel”

 1. Det er et godt samarbejde, I har haft 🙂
  Krukkerne er helt sikkert prikken over i’et, men beskæringen og det flotte grus er nu en særdeles smuk baggrund, der fremhæver dem.
  Lyng i efteråret er uundværlig. Jeg er så doven, at jeg ikke vander mine lyngpotter. Så tørrer de bare ind og kan kasseres, når jeg er i julehumør.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Han er nemlig god, ham Husbonden. Jeg har heller aldrig kunnet få lyng til at overleve. Jorden her er ikke lyngvenlig. Så jeg gør faktisk det samme. Årstidens buket i en potte 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Hvor er det blevet fint, selv om det er lidt trist, hvis den hvide rose på billedet med B&B- skiltet er blevet fældet. For den er da så smuk, men jeg er jo også vild med roser.

  Hilsen
  Anette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: