Restemad: Kartoffelpandekager med purløg og parmesan

Vores kartoffelpusher havde fine, små nyopgravede aspargeskartofler den anden dag, og vi overvurderede lidt (selvfølgelig), hvor mange af de små delikatesser vi kunne spise til aftensmaden.

Dagen efter blev resterne forvandlet til sprøde kartoffelpandekager med parmesan og purløg, og her er derfor endnu en opskrift, hvor du kan bruge dine restekartofler. Jeg tvivler på, at vi er de eneste, der tit for kogt lidt for mange?

Man skal bruge:
250 g kolde, kogte kartofler – gerne af en fast sort
30 g fintrevet parmesan
1/2 dl fintklippet purløg
1 stort æg
Friskkværnet peber og et nip salt
Smør til stegning

Riv de kolde kartofler på den grove side af rivejernet. Riv parmesan på den fine side. Klip purløget, drys med lidt salt og masser af friskkværnet peber og rør det godt sammen med et æg. Steg nu små, tykke pandekager. Der blev 6 stk ud af denne mængde, men med lidt snilde kan man jo bare gange op, hvis man vil.

Jeg brugte mit vaffeljern med de udskiftelige plader – vi har en plade til pandekager, og det var til at overkomme, når der kun skulle bages 6 – men man kan da ligeså godt stege dem på en varm pande i lidt smør.

Vi spiste pandekagerne som nippemad med rejer, cherrytomater og hvidløgsdressing til – men som tilbehør til skinke, kylling eller andet kød vil de også være fine. Og så har man fundet på noget andet end brasekartofler af resterne.

Rigtig god lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Restemad: Kartoffelpandekager med purløg og parmesan”

    1. Jeg er vild med det. Det er et Tefal Snack Collection vaffeljern, og man kan skifte pladerne ud, så man kan lave toast, panini, pandekager og vafler – og meget mere. Prøv at google det. Jeg har haft det i flere år nu, og det bliver flittigt brugt 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: