Julifarver, roser og ferie

Højsommer. Det er navnet på juli måned. Forsommeren – og også midsommeren – kom og gik, og nu har vi højsommer. Vi har så mange navne til den korte sommertid.

Og der er forskel på de få dage, der skiller ‘somrene’ ad. Farverne skifter gradvist hen over sommeren. Vi ser det så tydeligt her, hvor vi bor. Dybere grønt løv, modnende gulgrønne marker, vild gulerod og rejnfan i grøftekanten. Og roser i haver og hegn.

Juli er rosernes tid.

Men også julistaudernes tid – kongelys, rølliker, studenternelliker.

Og så er højsommeren også ferietid. Vi har fået ferie nu. Der er projekter, vi skal nå, men vi skal nu altså også på udflugter.

Blandt andet står en tur til Moesgaard og Pompeji udstillingen på programmet. Udstillingen blev forlænget på grund af coronalukningen, så nu når vi det.

For nok skal vi lave noget herhjemme, men det er bare ikke ferie, hvis man ikke også kommer ud og oplever noget nyt. Men det er heller ikke ferie, hvis man ikke bare har tid. Tid til at nyde det modne sommerlandskab, spise jordbær og bare være til.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Julifarver, roser og ferie”

  1. Det lyder som rigtig gode ferieplaner! Glæd dig til Pompeji udstillingen – den er virkelig flot 😊

    Like

  2. rigtig god ferie til jer begge – og husk nu at nyde dagene – de kommer ikke tilbage
    ferie-hilsen – britta w

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: