Staudeblomsten en måned senere

Det var i begyndelsen af juni, Lisbeth fra Lisbeths Haveblog, husbonden og jeg sidste besøgte Staudeblomsten. Nu en måned efter var der igen åben have i weekenden, og jeg tog lige et smut forbi.

Vi bor jo kun fem minutter derfra, og på denne årstid sker der meget på en måned. Lige nu blomstrer dagliljerne i mange farver i havens farveafstemte rum.

Hver ‘blomsterblad’ hos Staudeblomsten er bygget op som her, så man kan gå en runde og se det hele, og hvert rum byder på nye farver og oplevelser.

Vejret var måske ikke optimalt, men det er jo Danmark… og farver lyser ekstra klart i gråvejr.

Som altid opstod der nye akutte havebehov. Den sjove – men svære at fotografere – Fisherman’s Rod, der er en græs, hvor blomsterne ligner blink for enden af en fiskeline. Den fylder ikke meget i bunden, så mon ikke man skulle kunne skrue sådan en ned et sted?

Der var også de skønneste staudedigitalis. De enkelte blomster er bittesmå, men der er mange af dem, og de har den dejligste mørke farve.

Man kunne tænke sig, at det var lidt kedeligt at tage afsted på havebesøg helt alene. Det er det ikke. Man ser jo mest med egne øjne, og man møder næsten altid nogen, man kender. Denne gang rendte jeg ind i Aase og Ole Hviid – helt tilfældigt og meget hyggeligt. Vi fulgtes småsnakkende rundt i de mange, skønne blomsterblade, tog billeder og drømte om blomstrende nyanskaffelser.

Så har du ikke nogen at følges med på havebesøg? Pyt – tag afsted alligevel. Det kan være, du møder mig 🙂

De andre besøg hos Staudeblomsten kan du læse om her Juni 2020 og her August 2019. Prøv at kigge på indlæggene og se, hvor meget haven hele tiden ændrer sig – det er da forrygende, ikke?

Endnu en gang en stor tak til Morten og Kirsten for et dejligt havebesøg. Jeg kommer igen!

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Staudeblomsten en måned senere”

 1. Jeg har straks Googlet fisherman’en. Den er sød. Og svær at få fat på. Men pludselig en dag, så… Det er godt med ønsker.
  Dejligt, at du havde en god dag.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Pludselig en dag – sådan er det nemlig med ret mange planter – og andre ting i livet 🙂 Det er altid hyggeligt at besøge Staudeblomsten, og jeg skal bestemt afsted igen i august – og til plantesalg, hvis de har det i år.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: