Claus Dalbys krukkehave på Tivoli Frihedens blomsterfestival

Claus Dalby kan noget med krukker. Det ved alle, der kender bare det mindste til ham og hans virke. Det er derfor også så absolut logisk, at han står for den flottest tænkelige krukkehave på Tivoli Frihedens blomsterfestival.

3 store øer med krukker i flere etager.

Når man skal bygge sådan en krukkehave op, må man se lidt på, hvor den skal være, så den spiller sammen med omgivelserne. Claus Dalbys udgangspunkt for farvevalget var det gamle skilt ved Restaurant Terrassen.

Bløde grå, hvide, sølvfarvede nuancer spiller op til rosa og lilla. Elegant og roligt.

Claus har nogle faste principper for sine opstillinger. De er sammensat med omhu.

Altid kun én slags plante i hver krukke. Det gør det meget nemmere at skifte ud, når en plante er ved at takke af, og det gør det lettere at ændre opstillingens udtryk, når man kan flytte omkring på krukkerne og lave nye sammensætninger.

Også gentagelser er et fast princip. Brug af samme slags planter flere steder i krukkeopstillinger (og i bede) giver ro og harmoni. Og ro og harmoni er lige det, der præger krukkehaven. Den er en fredfyldt oase – med tusind detaljer, der er værd at lægge mærke til.

Hver torsdag er Claus Dalby i Tivoli Friheden for at fortælle.

Alle de 300 smukke krukker er doneret af b-green. Det synes jeg er et stort, smukt og generøst bidrag, for det er jo ikke kun blomsterne, man ser. Krukkerne, planterne er anbragt i, er lige så vigtige – især i en krukkehave.

Og med det er vi kommet til slutningen af, hvad jeg vil vise fra og fortælle om blomsterfestival i Tivoli Friheden.

Jeg har kun kradset lidt i overfladen, og der er meget, meget mere. Men man må jo vælge. Jeg kan ikke opfordre nok til, at man tager ind og oplever blomsterfesten selv. Det er virkelig en oplevelse, og du kan roligt sætte dagen af, så du kan vende blomstermættet hjem.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Claus Dalbys krukkehave på Tivoli Frihedens blomsterfestival”

  1. Hej Karen. Det ser ud til, at Tivoli Frihedens blomsterfestival er en fest for øjnene og et hav af inspiration. Nu kan jeg jo desværre ikke selv lige smutte forbi og se det hele, så jeg har nydt dine fine billeder og dejlige fortællinger om udstillingen. Selv om det slet ikke er det samme, så sendte dine billeder og fortællinger mig en tur tilbage til en dejlig barndomsoplevelse, hvor jeg var på Gartnerudstilling i Aarhus med mine forældre. Alle de mange år efter, kan jeg stadig huske nogle af de fine opstillinger. God dag til dig.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: