Dejligt at være en bladknop i dag

Det kunne ikke vare evigt. Skal vi være helt ærlige, var det også blevet lige til den tørre side derude. Nu regner det med en stille forårsregn, og det drypper fra blomster, blade og bare grene.

Tulipanerne har foldet sig sammen – ikke vand på den bare mave, tak! Gys.

Regntågen hænger mellem træerne.

Det er lige det vejr, der skal til for at få træerne til at springe helt ud. Alt har stået på spring længe, bristefærdigt, men knopperne har lige manglet lidt fugt i luften for at folde sig ud. Det er ok med regn i dag siger ahornen og bøgehækken.

Men jeg siger nu, at det behøver ikke blive ved. Lad det nu regne af, så vi kan få det gode vejr igen. Men, men, men. Når det først begynder, bliver det ofte ved. Mon jeg skal rulle vandslangen sammen i denne omgang?

Rigtig god, våd mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Dejligt at være en bladknop i dag”

 1. Jeg har godt nok ikke overvejet at rulle vandslangen væk. Vi har fået 5 mm, og jeg føler mig ikke sikker på, at der kommer mere. Men ih hvor har det været rart med overskyet og synet af, at alt er blevet vådt (næsten, for der er ikke engang blevet vådt under parasollen). Vand giver liv 🙂
  Hvor meget har I mon fået?
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Jeg ved faktisk ikke helt, hvor meget der kom, for vi kunne ikke finde glasset til regnmåleren. Det tog vi ind i efteråret, så det ikke blev frostsprængt. Men vi fandt det og satte det ud ved 16 tiden, og efter det kom der 5 mm. Så det er nok 10 i alt. Nu kommer de mørke skyer ind over os fra vest, så der kommer vist mere 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Go’ mandag til jer også
  Vi fik en byge natten til i går Søndag så den rare lyd fra en lille byge måtte i undvære
  I dag er det overskyet, og det lufter lidt

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: