Kanelkrans med remonce og kagecreme

Duften af kanel, smør og sukker er den duft, der mest af alt kan gøre mig lækkersulten. Det er duften af bager – af kanelsnegle, kanelstænger og kanelkrans – en duft, der bølger ud i byens gader i den kølige morgenluft. Det er duften af, at nogen har hentet kage på arbejdet – noget, der har lange udsigter endnu.

Her er derfor opskriften på en hjemmebagt kanelkrans fyldt med de lækre sager: både kanelremonce og kagecreme, ligesom bagerens. Corona eller ej: kanelkrans skal der til.

Start med at lave kagecremen – det er den samme creme, jeg bruger til fastelavnsboller:

2,5 dl mælk
2 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 stor spsk maizena
2 æg

Pisk æg og sukker sammen, tilsæt resten og varm det op til lige under kogepunktet, hvor cremen tykner. Tag cremen af blusset og lad den køle af. Den skal være helt kold, før den kommer i kagen, så sæt den evt. i køleskabet, hvis du mangler tid.

Til dejen, der er en helt klassisk kagegærdej, skal man bruge:
500 g mel
100 g smør
100 g sukker
50 g gær
2,5 dl mælk
2 æg
1-2 tsk kardemomme

Bland mel, sukker og kardemomme. Smelt smørret og lun mælken – fingervarmt, ikke mere. Rør gæren ud i væsken og hæld væsken over til melet. Tilsæt æggene og ælt til en glat dej. Lad dejen hæve en halv times tid.

Til remoncen blander man
150 g farin med 100 g blødt smør og 2 spsk kanel. Og så kommer det trick, jeg har lært fra en bager i en gruppe på Facebook: Rør en stor spsk Maizena i remoncen. Det holder fyldet inde på plads, så det ikke flyder ud.

Rul dejen ud til en rektangel. Smør den først med remonce og fordel derefter kagecremen over remoncen – omvendt går det bare ikke – det bliver noget værre griseri.

Rul rektanglen sammen som en roulade. Lemp den over på en bageplade med bagepapir på. Sammenføjningen skal vende nedad. Form den til en krans. Smør med æg og drys med perlesukker. Lad den efterhæve 20-30 minutter.

Til sidst skal kransen bages ved 220 grader i en halv times tid.

Jeg har skåret resterne i lidt mindre stykker og puttet dem i fryseren, så vi kan tage kanelkrans op, når trangen til kanelkrans igen overmander os. De kan lunes lidt i ovnen og bliver som friskbagte. Det er ikke noget, man spiser mange stykker af – de fylder godt i landskabet med alt det gode smør og sukker. Men uhhhh, hvor den altså smager godt sådan en kanelkrans.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Kanelkrans med remonce og kagecreme”

 1. Jeg har altid lært at tilføje en skefuld Maizena-stivelse til alt remonce.
  Jeg bruger faktisk også det samme trick i fx smuldrekager og andet med mgegt fugt (fra bær eller lign.) så kan man lige drysse et skefuld Maizena-stivelse på bær/frugt mhp. at det holder sig sammen og ikke væsker al for meget.
  Hvis man fx ikke har bagefast kagecreme eller bagefast syltetøj kan man også røre lidt Maizena-stivelse i dét så ens boller, horn, snurrer og stænger holder sig flotte med masser af dejlig creme eller marmelade i (eller fx hindbærsnitter der bages med hindbærmarmelade).

  Like

 2. Det lyder lækkert og fint den kan fryses så jeg ikke spiser det hele i weekend. Jeg kan godt lide kage.

  Like

 3. Hej Karen. Den kanelkrans ser godt ud og med din gode beskrivelse, kan jeg næsten dufte den helt til Spanien. Umm bliver lidt lækkersulten. Det med en spsk kartoffelmel i fyldet skal jeg prøve, næste gang der bages med fyld her i huset. Ønsker dig en rigtig dejlig dag.

  Like

  1. Der er nu noget ved den duft. Og det med kartoffelmelet var et rigtig godt tip. Hvordan går det med jer i Spanien? Man læser jo så meget, og det ser ud til, at der ret mange corona-syge? Mon ikke, det mest er i det store byer hos jer også? Pas på jer selv ❤

   Like

   1. Hej Karen. Ja, man læser så meget. For tiden en masse om corona. Der er mange syge i Spanien, men som de fleste steder er det mest i de store byer. Herude i bjergene fortsætter livet næsten normalt. Folk passer deres fincaer og køkkenhaver, men her er meget stille. Næsten ingen trafik på vejen. Et par biler og en knallert. Her må der kun være en person i bilen, så jeg har ikke været nede fra bjergene i 6 uger. Manden klarer indkøbene. Han fortæller, at der er meget få biler og mennesker på gaderne, undtagen udenfor supermarkederne, hvor folk står i lange køer, for at blive lukket ind. Man kan sagtens stå i kø i en time, så det er med at planlægge sine indkøb. Jeg håber også, i passer på jer selv. Lad os nyde foråret, som trods corona, stadig er en dejlig tid.

    Like

   2. Det er meget anderledes end her, hvor vi bare kan gå ud og køre ud, som vi vil – bare vi overholder afstandskrav og alt det der. Men folk i samme husstand må gerne være sammen – også udenfor hjemmet. Der er dog mange supermarkeder, der beder om, at man nøjes med at handle en ad gangen, så butikken ikke bliver for fyldt. Køer er der ingen af.
    Men uanset hvad er det skønt at være hjemme i denne tid, hvor alting springer ud – det har jeg aldrig prøvet før og kommer næppe til det igen, så jeg nyder det.

    Like

 4. Mon man ikke kunne vende sammenføjningerne opad? Evt støttet af en klump sølvpapir eller bagepapir? Når jeg bager kanelsnurrer sker det altid i store muffinsforme af papir. Ellers forsvinder for meget af den gode remonce

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: