Den 17. marts er Saint Patrick’s Day

Den 17. marts sidste år lavede vi en Guinness gryde for at fejre irernes store festdag, Saint Patrick’s Day.

Saint Patrick’s Day, den 17. marts, hvor irerne fejrer Sankt Patrick, der bragte kristendommen til Irland – og – siges det – drev alle slanger ud af Irland.

Vi oplevede dagen for to år siden i Nashville,

og det var en forrygende aften. Tusinder af mennesker på gaden, musik på alle spillesteder, barer og restauranter, grønklædte og glade mennesker og fest, fest, fest.

Der er nok mere stille i år i coronaens skygge – både i Nashville og alle de andre steder, hvor man normalt fejrer Saint Patrick med musik, mad og Guinness i stride strømme.

Det er godt nok trist at tænke på.

Men jeg tror på, det bliver sådan igen. Efter en tid. Det håber jeg i hvert fald. At folk igen den 17. marts vil gå ud på spillesteder og restauranter, tage grønne t-shirts med Kiss Me! I’m Irish på de ølrunde maver, smile til fremmede og bare i al uskyldighed være lidt fjollede og have det sjovt.

God Saint Patrick’s Day.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: