Udstilling i gartneriet

Det sidste fra besøget hos Gartneriet Pedersen i denne omgang. Men jeg blev altså ikke helt færdig med at fortælle i går, så nu går det løs. Vær forberedt på mange billeder:

I et gartneri er der som regel ikke udstillingslokaler eller repræsentative lokaler. De sælger jo ikke til private, men til havecentre og grossister. Da jeg besøgte Gartneriet Pedersen, havde de lavet en udstilling ved at lave et stort telt af fiberdug. Derinde i det diffuse og fotovenlige lys var der opbygget flere, smukt farveafstemte ‘hjørner’.

Et med rust og gyldne farver.

Den helt fantastiske primula hedder meget passende Peach Melba.

Et hjørne med mørke, blå blomster og med hvidt som kontrast. Dramatiske farver.

Lidt udenfor rammen stod den fine victorianske primula – en ny farve af Victoriana slagsen.

Der var også et lysende blåt hjørne med drømmende, blå farver. Jeg tænker ‘poesiens blå blomst’, når jeg ser på det. De farver giver en ro til øjnene.

Lidt af en show stopper var den fine krans her.

Der var det rosa hjørne med romantik for alle pengene.

Mere yndigt kan det da ikke blive. Bare se detaljerne i den fine krans.

Og så var der det gule påskebord med mange gule nuancer

og lidt lyseblåt som kontrast i form af den kønne og blomsterrige persiske scilla, Scilla mischtschenkoana – hvis du kan sige det uden at brække tungen. Det er altså noget nemmere at sige ‘persisk’. Den er super hårdfør og blomstrer lige så fint ude næste år.

Og hvad var så smukkest? Det kan jeg simpelthen ikke sige. Men man behøver vel heller ikke at vælge? Vælge skal man kun, når man skal købe planterne med hjem. Så må man tænke på, hvor de skal placeres. Inde/ude, i sol/skygge og så videre. Man skal tænke på, hvad de skal stå sammen med, og man skal tænke på, hvordan de udvikler sig.

Men mens man er i gartneriet/plantecentret/blomsterbutikken kan man nyde alle de mange, strålende farver. Nogle gange endda i én og samme plante som her i primulaen Belle Rose – det er den, jeg altid vælger til sidst, når jeg har set på alle de andre…

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Udstilling i gartneriet”

 1. Hov! Jeg synes det ser ud som om alle – undtagen mig – har været på det dér gartneri 🙂 Der er da mange lækre ting! Jeg vælger den lyseblå scilla og den dobbelte, rosa primula 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Ikke alle – kun 22 🙂 Den dobbelte rosa primula er altså også bare skøn – og den lyseblå persiske scilla ligeså. Er der mon ikke også gartnerier med forårsblomster på Sjælland? Prøv at se på Haveselskabets side – der er tit ture, og så kan man få planterne til en rigtig god pris.
   Kh, Karen

   Like

   1. Vi har faktisk et charmerende, lille gartneri i lokalområdet. Jeg besøgte dem sidste år på denne tid, og jeg må vist afsted igen 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: