Kalenderlys og adventskrans

Så blev det første december – og endda første søndag i advent samme dag.

Kalenderlyset blev tændt – og nu får vi se, om det viser den 17. december juleaften. Det plejer det at gøre…

Kalenderlyset er højt, og det kræver ligesom, at man gør noget ud af dekorationen, det skal stå i.

Den er som en skovbund, hvor ting og sager helt af sig selv er drysset på plads og har sat sig til rette. Kogler, grene, bær. Tag ikke fejl – det tog lidt tid at få nørklet alle tingene på plads, så det så tilfældigt ud. Men nu er jeg sikker på, at der flytter mindst to små skovnisser ind – de usynlige, selvfølgelig.

Dekorationen står pænt over Maggie-højde. Hun har en vis svaghed for den slags pynt – især når det dufter af udenfor. Den svaghed er gået lidt ud over nogle potteplanter…

Adventskransen står på sofabordet.

Den er lavet i den samme koglekrans som sidste år, og det tog kun en times tid at få den til at se rigtig ud i år. Vist lidt af en rekord. Men vi skulle jo have den klar til her i eftermiddag, vi skulle også til adventsgudstjeneste – og på genbrugspladsen med Ikea-pappet. Fire, store bloklys, blød ene, silkefyr og forskellige kogler – dem, der ligner kogle-roser er jeg ret glad for – lidt vindheks og hvide grene til at lysne det hele…

… og så er der lige en anelse glimmer. De små grønne, glitrende stjerneblomster er ikke for meget, og de fanger lyset så smukt uden at blive bling-bling.

Nu er vi klar til den dejlige adventstid.

God første december og første søndag i advent.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Kalenderlys og adventskrans”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: