Besøg i Lotte Bjarkes have

For nogle uger siden anmeldte jeg Lotte Bjarkes bog, Slip Haveglæden Løs, og siden har jeg så gerne villet besøge Lottes have og se, hvordan hun selv har virkeliggjort sine havedrømme.

I går havde Lotte åbnet haven, og vi kom på besøg. Hvor er der hyggeligt.

Ude midt i Sondrup Bakker med den skønneste udsigt, som nærmest bliver trukket ind i haven gennem udsigtspladser og kighuller og fungerer som en ekstra dimension i haveindretningen.

Her er udsigten fra den øverste terrasse – i silende regn. Man kan dårligt se det i regndisen, men det er Horsens Fjord allerlængst ude. En pragtfuld udsigt i al slags vejr.

Haven i det bakkede landskab ligger i flere niveauer med stier og trapper imellem. Der er hyggelige siddepladser, så man kan sidde i sol, i skygge, i læ eller i inde i det hyggelige drivhus/pottehus. En plads til enhver lejlighed.

Bedene bugner af stauder og sommerblomster.

Spiralerne til at holde stauder, er ret geniale. De kan holde både små og store planter i et mildt, men bestemt, greb. Og pindehegnet, man lige aner i baggrunden af bedet passer så godt til den uformelle og frodige overflod af blomster i bedet.

Køkkenhaven er et kapitel for sig selv. Snorlige rækker er det ikke – men rækker, det er det. De buer bare smukt, og gør det hele lidt mere dekorativt.

I køkkenhavens drivhus er der tomater og agurker, mange slags basilikum og den fineste flise’gang’. Kreativt fundet på.

Mellem strandstenene ligger de fineste malede små sten.

Det er Lottes datter, der har stået for den søde ide. I det hele taget må man sige, at det er en kreativ familie, for de lækre havemøbler er lavet af Lottes mand. Hvis han mangler noget at tage sig til, må han da gerne lige bikse sådan et sæt til os også. Det skulle han ikke høre et ondt ord for…

Det er en dejlig have, og man kan se, hvordan Lotte selv har sluppet haveglæden løs, efterhånden som hun har indvundet flere og flere områder fra naturen omkring huset til haven – køkkenhave, prydhave, drivhuse og en dejligt, hemmelighedsfuld skovsti bag huset. Glæde med krølle på halen og plads til frodighed, finurlige ideer og fine, stilrene arrangementer.

Det var en fornøjelse at besøge Lotte og hendes dejlige have – og at bruge lidt lommepenge i Lottes datters pop-up butik med stauder og havesager. Det er nu så hyggeligt at have ‘noget’ med hjem fra sådan en tur.

Men det var nu meget mere end et par stauder, vi fik med hjem. Det var først og fremmest ideer og inspiration til, hvordan vi selv kan videreudvikle vores egen have med bede, stier og kig ud til den dejlige natur, der ligesom hos Lotte er en stor del af vores egen haves charme.

Vil du læse mere om, hvordan en have kan bygges stille og roligt og med fryd, kan du gøre det i Lottes bog. Den kan købes hos Forlaget Linnea. På forlagets website, kan du læse et uddrag af bogen.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Besøg i Lotte Bjarkes have”

 1. Hej Karen
  Det er dejlige billeder, du har taget. Jeg besøgte Lottes have i tørvejr om lørdagen. Det er en meget hyggelig og afslappet have, hun har – jeg kan kun give dig ret.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Så kunne du se mere af udsigten lørdag – men der var det nu også lidt overskyet. Der er vel nok skønt der i bakkerne. Du kan godt se, at jeg kunne hente inspiration der, ikke?
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: