Restemad med andesteg

Står du også i dag med en lille smule and tilbage fra Mortens Aften? Ikke nok til et helt måltid – og endnu en gang andesteg orker man vel heller ikke før jul – men nok til, at der er noget at  brodere videre på.

Så kan du måske bruge to gode forslag til restemad i luksusklassen:

Det første er en andepostej som på billedet herover, og den anden er en pot pie med and. Denne engelsk inspirerede andepostej fungerer lige godt til frokost og aftensmad. Den kan også fryses og gemmes til en julefrokost.

En post pie er altid en god måde at bruge rester, hvor man også har sovserester. Opskriften på sådan en kommer her.

Start med at lave dejen til det sprøde låg.

Du skal bruge:
125 g hvedemel (helst mel med lavt glutenindhold)
1 drys salt
1 tsk bagepulver
60 g smør
Et par spiseskefulde mælk

Bland mel, salt og bagepulver og smuldr smørret groft i det. Saml det hurtigt med mælken. Husk ikke at ælte for meget, dejen skal kun lige samles. Læg dejen på køl i en times tid.

Til fyldet skal du bruge:
Rester af andekød
Resten af sovsen
Grøntsager – for eksempel en porre i skiver og en gulerod i små tern – og rester af æbler fra andefyldet.

Pluk andekødet i småstykker og varm det i sovseresten. Bland med grøntsager og æblerne, hvis du har dem, og fordel det hele i bunden af et smurt, dybt, ovnfast fad.

Rul dejen ud, læg den over fyldet – pres den lidt ned i kanterne og skær et hul i midten – en skorsten, der lader dampen slippe ud.

Bag din pot pie på 200 grader, til fyldet bobler i skorstenen, og låget er lysebrunt og sprødt. Det tager cirka en halv time.

Kiggede du langt efter kålsalaten på det første billede? Det er salat med rød spidskål, persille og saltmandler og granatæble. Den opskrift finder du her.

God mandag efter Mortens Aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Restemad med andesteg”

  1. Hej
    Din restemad af and ser lækker ud. Desværre satte jeg sovsen ud for natten på terrassen, godt pakket ned. Men her til morgen var det hele blevet spist. Der er vist en, der får ondt i maven😊

    Like

    1. Hvis det er katten, har den nok haft slemt ondt i maven. Hvis det var ræven, kommer den bare tilbage i aften for at se, hvad du nu serverer 😀 Du har da i hvert fald gjort en eller anden meget glad i nat 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.