Tre dejlige julegavebøger

På søndag er jeg alene hjemme med Maggie, og jeg vil løbe hende rigtig træt, så vi kan lande i sofaen sammen med tre nye bøger, jeg har fået til anmeldelse.

Det er tre rigtig dejlige bøger – på hver sin måde – og de er alle tre helt perfekte julegaver til henholdsvis den haveglade, den kageglade og den, der gerne vil lære at bruge de nymoderne tørrede blomster. Jeg er alle tre ting – og nu løfter jeg sløret…

Den første er Lotte Bjarkes helt splinternye bog: Sommerblomster – Fra frø til fryd.

Jeg har kun lige hentet den i Brugsens pakkeshop, men jeg kunne da ikke lade være med at bladre lidt i den. Det er en super gennemgang af hele processen fra frø til blomst, og jeg har set Lottes have, så jeg ved, hun har endda rigtig godt styr på det. Plantelister rummer bogen også, så den skal nok blive læst, til den får æselører.

Den næste er Dorthe Kvists nye bog om tørrede blomster.  Falmet Skønhed hedder den. En smuk bog med både basisviden og en hel række smukke arrangementer med tørrede blomster med udførlig vejledning. Det er bare om at komme i gang.

Den sidste er en sprudlende kogebog med kager. Pixis Kager hedder den. Lækre, kageopskrifter fra USA – Christel Pixi er halvt amerikaner. Der er pandekager, cheesecakes, cookies og donuts – den skal næsten ikke læses i sofaen, men i køkkenet.

Mon ikke der venter husbonden kage, når han og Rosie kommer hjem fra jagt på søndag? Jeg tror det næsten. Efter vores to ture til USA kan jeg blive næsten lige så USA-kage syg, som Pixi kan… Både landskaberne, menneskene og maden er stærkt vanedannende.

Rigtige anmeldelser af bøgerne kommer i løbet af næste uge. Der skal læses, testes og planlægges, før jeg kan skrive. Der skal laves noget med de tørrede frøstande, jeg har liggende/hængende, og der skal bages. Og så skal der sættes krydser ved sommerblomster, jeg gerne vil nyde i haven næste år, mens jeg nyder de smukke billeder.

Dejlige sysler i den våde, mørke november.

Rigtig god torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Tre dejlige julegavebøger”

Der er lukket for kommentarer.