Grøn mad til hele familien – en boganmeldelse

Hvis du gerne vil have lidt mere grønt  i din mad, mere smag i din mad og lære nye retter og nye vinkler på de gamle at kende, så har jeg lige bogen til dig. ‘Grøn mad til hele familien’ af Lisbeth Østergaard og Louisa Lorang.

Bogen udkom i går, og jeg har været så heldig at have haft den et par dage, så jeg har kunnet prøvekøre nogle af opskrifterne. Her er det vores udgave af Chalupas, som vi fik til fredagshyggemaden i går.

Louisa Lorang og Lisbeth Østergaard mødte hinanden i Go’ Morgen Danmark, hvor Lisbeth var vært, og Louisa lavede mad. Det er der kommet en rigtig god bog ud af. For det er opskrifter på mad med madglæde og livslyst. Ikke noget med ‘spis din broccoli, sønnike’ – næh, der er opskrift på fritter, på ostetoast, på pandekager, pizza, falafler og skam også på is og kager. Alt sammen med masser af grøntsager puttet (og nogle gange smuglet) i.

At maden er til hele familien skal du ikke tvivle på. Der er nemlig gode forslag til, hvordan man laver en basisret, som børnene kan spise uden egentlig at opdage, at de spiser grønt. Det er de så ikke de første, der har fundet på.

Men så kommer det, der gør bogen helt speciel: hvordan man kan peppe den samme ret op, så de voksne også nyder maden. For indrøm det nu bare: børnemad er lidt kedelig for mere voksne og hærdede smagsløg. Og man har simpelthen ikke tid til at lave to retter en onsdag, vel? Nej, så spiser man bare og venter til en anden dag med at nyde maden rigtigt.

Vi prøvede som sagt opskriften på Chalupas – ristede majstortillas med en lækker bønnemos med koriander og grøn topping. Her er tippet til de voksne, at de skal finde en stærk chilisauce frem – og huske nogle syltede jalapenos. Det gjorde vi, og det var godt – rigtig godt.

På den måde bliver alle glade. Opskrifterne er nemme at gå til, de er fyldt med smag og madglæde, og børnene bliver der taget hensyn til, uden at det går ud over de voksne.

En rigtig god kogebog med spændende mad.

Bogen udkom som sagt fredag den 14. juni, den koster 250 kr., og den kan købes hos boghandlerne – eller direkte her, hvor man oven i købet får et signeret eksemplar.

God lørdag.

P.S.: Jeg har altid godt kunnet lide Louisa Lorangs opskrifter. Og jeg mangler virkelig en af hendes bøger, jeg har fået forlist på ubetænksom vis. Den, der hedder Mit Cowgirl Køkken. Hvis du (så usandsynligt det kan være) har en, du ikke bruger, så sig lige til. Jeg vil gerne købe den – med madpletter og det hele…

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Grøn mad til hele familien – en boganmeldelse”

  1. Den lyder rigtig god, som en must have.. Jeg havde selv vrangvillige og skeptiske småbørn engang. Grøntsager var klamme! Også jeg har smuglet alverdens unævnelige ting i deres mad, men i dag i deres egne køkkener mangler det grønne absolut ikke , hvilket jo glæder mig meget.
    Jeg er selv i gang med at udforske Yotam Ottolenghi og hans aldeles dejlige smagsunivers. Hvis du ikke kender ham, så har du noget at glæde dig til !

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: